Futbol

"Favori olmamız bizi hedef yaptı"

17 Eylül 2014 Çarşamba 16:16 - Son Güncelleme 17 Eylül 2014 Çarşamba 16:19

Kaya: "Favori gösterilmemiz nedeniyle hedef takım haline geldik''

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinde Göztepe'nin Teknik Direktörü Suat Kaya, ligde henüz güçlü rakiplerle karşılaşmadıklarını işaret ederek, "Favori gösterilmemiz nedeniyle hedef takım haline geldik, en zor durumda olan biziz" dedi.

Kaya, Urla'daki Adnan Süvari Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, bu sezon lige iyi bir başlangıç yaptıklarını, takımda genç oyuncularla, tecrübelileri kaynaştırıp yollarına devam ettiklerini söyledi.

Kulüpteki yönetim, teknik ekip, futbolcu ve taraftar uyumunun kendisini memnun ettiğini vurgulayan Kaya, "Sadece bir Göztepe taraftarının bile tribünde olması benim için önemliyken başkanımızın İnegöl deplasmanında tribünde olması beni mutlu etti" dedi.

Suat Kaya, Göztepe'nin maçlarının Atatürk Stadı'nda oynayacak olmasının kendileri için bir dezavantaj olup olmadığı yönündeki soruya, "Oyunculuk dönemimde Galatasaray ile deplasmana geldiğim maçlardan buranın ne kadar zor bir stadyum olduğunu biliyorum. Seyirciye uzaklığı fazla. Alsancak Stadı, baskı kurmak için iyi bir stadyumdu. Ancak alınan karar doğrultusunda oranın durumu belli. Zor olacak ama zoru başarmak kaderimizdeyse bunun için çalışacağız" diye yanıt verdi.

Sezon iddialı bir başlangıç yaptıklarını ve favori gösterildiklerini dile getiren Kaya, "Yaptığımız 3 maçta gördük, zorluk derecesi yüksek maçlar henüz başlamadı ancak favori gösterilmemiz nedeniyle hedefi takım haline geldik, en zor durumda olan biziz. Favori olmanın dezavantajları çok olacak" ifadesini kullandı.

Kaya, Göztepe'de profesyonel bir ekiple çalıştıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"İyi bir ekibiz, kimsenin ahını almadan güzel bir başlangıç yapıldı. Sezon sonuna kadar bunu götürmek istiyoruz. Yönetim çok profesyonel, bugüne kadar çalıştığım başkanlar içinde en rahat ettiğim başkan diyebilirim. İşini bilen insanlarla çalışıyorum. Bize çok güzel imkanlar sunuldu. Bunun hediyesi onlara şampiyonluk olmalı."

Suat Kaya, bu hafta oynayacakları Sarıyer maçının hazırlıklarını sürdürdüklerini, takımda İnegölspor maçında sakatlanan ve sol arka adalesinde yırtık tespit edilen Metin Depe dışında eksik oyuncu olmadığını sözlerine ekledi.

Futbolculardan Halil Akbunar da İnegölspor karşısında son dakika golü ile gelen beraberliğin kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, "Maça kötü başlamıştık o golden sonra şampiyon olmuş gibi sevindik. Geçen yıl 1 puanla kaçırmıştık şampiyonluğu. Ben inanıyorum ki İnegöl'de kazandığımız 1 puan bizi şampiyonluğa yaklaştırdı" dedi.

Sabutay Bayülken ise İnegölspor deplasmanında gelen son dakika golünden sonra, golden çok takımdaki birlik ve beraberliğe sevindiklerini ifade etti.

AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz