Futbol

"Metin Oktay'ın öptüğü maskot"

24 Mart 2015 Salı 11:41 - Son Güncelleme 24 Mart 2015 Salı 11:49

Kılkışlı: ''Ne maçı ne de Metin Oktay'ın beni öpmesini hiç unutmadım''

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup lideri Bandırmaspor'un kulüp başkanlığını 8 yıldır sürdüren Mehmet Kılkışlı, 47 sene önce "maskot" olarak önünde sahaya çıktığı takımını şampiyonluğa götürüyor.

Kılkışlı, yaptığı açıklamada, babası Mustafa Kılkışlı'nın 1965'te profesyonel lige alınan tek ilçe takımı olan Bandırmaspor'un 1967'den itibaren uzun süre genel kaptanlık görevini yürüttüğünü söyledi.

Babasının Bandırmaspor sevgisinin küçük yaşlardan itibaren kendisine de yansıdığını ifade eden Kılkışlı, o dönem takımın iç ve dış saha maçlarının çoğuna gittiğini anlattı.

Henüz 5 yaşındayken "takımın maskotu" olduğunu dile getiren Kılkışlı, şöyle konuştu:

"Takım kaptanı ve oyuncuların ellerimden tuttuğunu ve onlarla sahaya çıktığımı çok az hatırlıyorum. 1968'de Türkiye Kupası çeyrek final maçında Galatasaray ile yapılan maçı ise asla unutamam. Yine takımın önünde sahaya maskot olarak çıktım. Sarı-kırmızılı takımın efsane kaptanı Metin Oktay beni kucağına alıp öpmüştü. İlk maçta 0-0 berabere kaldığımız Galatasaray'a 2-0 yenilip kupadan elenmiştik. Ne maçı ne de Metin Oktay'ın beni öpmesini hiç unutmadım."

Kulübün kuruluşunun 50'nci yılında hedef şampiyonluk

O zamandan bu yana içindeki Bandırmaspor aşkının kendisini kulüp başkanlığına kadar getirdiğini vurgulayan Kılkışlı, iyisiyle kötüsüyle başkanlıkta 8 yılı geride bıraktığını belirtti.

Kılkışlı, bu yılın Bandırmaspor camiası için çok önemli olduğuna değinerek, "Kulübümüzün kuruluşunun 50'nci yılını kutluyoruz. Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta yüzüp yüzüp kuyruğuna getirdiğimiz başarılı bir sezon geçiriyoruz. PTT 1. Lig'e çıkmayı arzuluyoruz. Teknik kadro ve futbolcu kardeşlerimizle el ele verip bu gemiyi güvenli bir limana yanaştırmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Yıllar önce önünde maskot olarak çıktığı takımının şampiyonluğunu görmeyi çok istediğini kaydeden Kılkışlı, yönetim, teknik heyet, futbolcular ve Bandırma halkının buna inandığını sözlerine ekledi.

Bandırmaspor, sezonun bitimine 6 hafta kala en yakın takipçisi Göztepe'nin 2 puan önünde 55 puanla liderliğini sürdürüyor. Kırmızı ve Beyaz grupları ilk sırada bitirecek 2 takım doğrudan PTT 1. Lig'e yükselecek. Grupların 2, 3, 4 ve 5'inci sıralarındaki 8 ekip ise bir üst lige yükselen son takım olabilmek için tarafsız sahada play-off maçları yapacak.

AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz