Futbol

Şanlıurfaspor adeta küllerinden doğdu

30 Mart 2021 Salı 13:34 - Son Güncelleme 30 Mart 2021 Salı 13:44  |  Kaynak : TRT SPOR

Misli.com 2. Lig ekibi Şanlıurfaspor, TFF'nin geçen sezon pandemi sebebiyle düşmeyi kaldırmasıyla kümede kalmıştı. Sezona eksi 3 puan, ekonomik sıkıntılar ve kapanacak söylentileriyle başlayan sarı-yeşiller, son haftalarda çıkışa geçti.

Misli.com 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Şanlıurfaspor, 2 milyonu aşkın nüfuslu Güneydoğu kentinin futboldaki umudu konumunda bulunuyor. Sarı-yeşilliler, çok değil, 6 yıl önce, TFF 1. Lig'de Süper Lig için play-off kapısını zorluyordu.

Ancak  Güneydoğu temsilcisi, pek çok Anadolu kulübüne benzer olarak ekonomik sıkıntılar, yönetim istikrarsızlığı ve transfer enflasyonu gibi nedenlerle düşüşe geçti. Şanlıurfaspor, 2016-2017 sezonunda üçlü averaj sonunda, 1. Lig'e veda etti.

TFF 2. Lig'de kalıcı olmak istemeyen sarı-yeşilliler, İki sene üst üste play-off'ta mücadele etse de 1. Lig biletini bir türlü alamadı. 

2019-2020 sezonu kabus gibi geçti

2019-2020 sezonu ise Sanlıurfaspor için kabus gibi geçti. Transfer borçları sebebiyle Şanlıurfaspor'un 33 puanı silindi. Sarı-yeşilli ekip, kulüp binasına gelen haciz haberleriyle anılır oldu.

Altyapıdan oyuncularla mücadele eden "Ceylanlar", kalesinde gördüğü 102 gole, 10 golle cevap verebildi.

Koronavirüs salgını sebebiyle 28 hafta oynanan sezonu -32 puanla son sırada tamamlayan Şanlıurfaspor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) düşmeyi kaldırmasıyla kümede kaldı.

Şanlıurfasporlu taraftarlar derin bir "oh" çekse de, 2020-21 sezonu da öncekine benzer bir tablo ile başladı. Sarı-yeşilliler, 3 puan silme cezasıyla başladığı sezonun ilk iki haftasında kalesinde 15 gol gördü.

Şanlıurfaspor taraftarları, ilk galibiyet için tam 7 hafta bekledi. Sarı-yeşilliler, 8. haftada Hacettepe'yi yenerken, ardından kazanmayı yine unuttu.

Son haftalarda adeta küllerinden doğdu

Şanlıurfaspor, bu kez 11 hafta boyunca 3 puan yüzü görmedi. Ancak sarı-yeşilliler, 20. haftadan sonra, bir anda bambaşka bir hüviyete büründü.

Bu süreçte, 9 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik alan Şanlıurfaspor, adeta küllerinden doğdu. Tam 26 hafta ligin dibine demir atan Güneydoğu ekibi, 30. hafta sonunda 13. sıraya kadar yükseldi. Gözler şimdi Şanlıurfaspor'un kalan 8 maçta göstereceği performansa çevrildi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz