Futbol

Süper Lig'den 2. Lig'e uzanan serüven

22 Kasım 2013 Cuma 13:52 - Son Güncelleme 22 Kasım 2013 Cuma 14:00

Bir dönem F.Bahçe ve Beşiktaş'ta forma giyen eski milli futbolcu şimdi 2.ligde.

Kariyerinde Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın aralarında bulunduğu birçok takımda top koşturan eski milli futbolcu Fahri Tatan, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un başarısı için ter döküyor.

Tecrübeli orta saha oyuncusu Tatan, futbola Pazarspor'da başladığını ve o dönem Genç Milli Futbol Takımı'nın kadrosuna çağrıldığını söyledi.

O yıllarda, genç yaştaki bir futbolcu olarak iyi bir performans sergilediğini ifade eden Tatan, "İyi bir performans gösterdiğim için büyük takımlar beni transfer etmek istedi. 15 yaşında Fenerbahçe'ye transfer oldum. Fenerbahçe PAF takımında oynamaya devam ederken A takıma yükseldim. A takımda 2 sene bulunmama rağmen çok fazla forma şansı bulamadım. Hazırlık maçlarında ve kupa maçlarında oynadım. Lig maçlarında da oynadım fakat çok değil, 5-6 lig maçına çıktım. Daha sonra Çaykur Rizespor'a transfer oldum. Çaykur Rizespor'da 3 sene geçirdim. Bu 3 sezonda A Milli Takım'a kadar yükseldim ve çok fazla transfer teklifi aldım" diye konuştu.

Daha sonra, Çaykur Rizespor'dan Beşiktaş'a transfer olduğunu hatırlatan Tatan, "Çok fazla transfer teklifi olmasına rağmen Beşiktaş'ı istiyordum. Beşiktaş'a transfer oldum. Daha sonra bir süreç gerçekleşti, Beşiktaş'tan ayrılışım, Konyaspor'a gidişim. İstenmeyen olaylar... İşte bu şekilde futbol hayatım devam etti ve son olarak Yeni Malatyaspor'a geldim" ifadesini kullandı.

Yeni Malatyaspor'a transferinde teknik direktör Özcan Kızıltan'ın etkili olduğunu anlatan Tatan, "Özcan hocayla konuştuktan sonra düşünmek için biraz süre istedim. Daha sonra birkaç arkadaşımı aradım. Gerekli bilgileri topladım. Farklı bir heyecan olacağını düşündüm. Hedefin olduğunu biliyordum. Eşimle de konuştuk ve karar verdik. Malatya'ya geldik. Bu kararımdan dolayı çok da memnunum" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'taki ilk resmi maçında 2006 yılında Frankfurt'ta Galatasaray'a karşı mücadele ettiğini hatırlatan Tatan, sahadan 1-0 galip ayrılarak ilk TFF Süper Kupa'yı kazandıklarını belirterek, "Bu maç, güzel anılarımdan biri oldu" dedi.

Futbol hayatında çok inişli çıkışlı grafik çizdiğini belirten Tatan, "Öz eleştiri de yapan bir insanım. Benim de hatalarım muhakkak olmuştur ama futbol hayatımda dönem dönem düşüşe geçmemin nedeninin sahada yaşanan olaylarla hiçbir alakası yok" diye konuştu.

Tatan, düşüşe geçmesinde saha dışındaki bazı kişilerin düşüncelerinin etkili olduğunu savundu. Büyük hedeflerinin olduğunu dile getiren 30 yaşındaki Tatan, şunları söyledi:

"Ligde 2. sıradayız. Hedefimiz, bu yıl şampiyon olmak. Burası kesinlikle bizim ligimiz değil. Biz burada şampiyon olup seneye inşallah oynayacağımız PTT 1. Lig'de Süper Lig hedefiyle mücadele etmek istiyoruz. Malatya'ya da Süper Lig'e yaklaştığımızı yavaş yavaş göstermek istiyoruz."

Jübilesini hangi takımda yapacağı konusunu hiç düşünmediğini belirten Tatan, "Burada, Malatya'da geçireceğim yıllar çok önemli. Gidişat çok iyi gözüküyor. Yeni Malatyaspor'u, Yeni Malatyaspor camiasını çok sevdim. Malatya'yı çok sevdim. Her şeyden de önemlisi Süper Lig'de bile zor bulunan bir taraftarı var. Taraftar da beni çok sevdi" diye konuştu.

"Saffet Susiç, bende çok önemli bir iz bırakan bir hoca"

Tatan, birçok teknik adamla çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Saffet Susiç, bende çok önemli bir iz bırakan bir hoca. Şu anda Bosna Hersek Milli Takımı'nı çalıştırıyor. Brezilya'ya, Dünya Kupası'na gidiyor. Bu, gerçekten beni de çok mutlu etti. Saffet Susiç, bambaşka bir hocadır. Aslında Özcan Kızıltan hocaya da çok benzetiyorum çünkü saha dışında bizi hiç sıkmıyordu. Özcan hoca da öyle. Saha dışında yaptığımız hiçbir şeye karışmıyor. Sadece idman ve maçtaki performansımıza göre bizi değerlendiriyor. Bu, her futbolcunun hoşuna gidiyor."

Beşiktaş'tan ayrıldığı için pişman

Hayatında keşkeleri olduğunu dile getiren Tatan, "Beşiktaş'ta bir dönem yedek kalmaya çok sinirlenmiştim. O dönemde kiralık olarak gitmek istemiştim. Aslında onu yapmayabilirdim. O, hayatımda bir keşke olarak kaldı ama o dönemde oynamayı çok isteyen bir oyuncuydum. Kulübede oturmayı hiç sevmiyordum. O dönem öyle bir gelişme oldu. Gençtim, kanım kaynıyordu. O, bana sanki bir hata gibi geliyor" dedi. 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz