Futbol

Türkiye'nin en golcüsü

13 Mayıs 2014 Salı 14:14 - Son Güncelleme 13 Mayıs 2014 Salı 14:19

Gol sayısı düzeltilirse Gökhan Karadeniz, liglerimizin en golcüsü olacak.

Bu sezon PTT 1. Lig'e yükselen Altınordu'nun yönetimi, 27 gol atmasına rağmen bir golü eksik görülen Gökhan Karadeniz'le ilgili hatanın düzeltilmesi için Futbol Federasyonu'ya başvurdu. Yanlışın giderilmesi durumunda Gökhan'ın 'Türkiye liglerinin en golcü futbolcusu' unvanını elde edeceğini hatırlatan Altınordu Futbol Direktörü Murat Dizdar, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 yendiğimiz maçta Gökhan'ın 2 golünden biri Timur'a yazılmış. Oysa golü Gökhan'ın attığı video kayıtlarında da açıkça görülüyor. Hatanın düzeltilmesi hem bizi hem de Gökhan'ı mutlu edecek" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor maçını yöneten hakem Sefa Demir'in raporuna sadece gol atanları değil, gollerin sıralamasını da yanlış yazdığı ortayla çıktı. Gökhan Karadeniz'in 49. dakikada attığı ikinci golü Halil İbrahim'e, Halil İbrahim'in 68. dakikada kaydettiği üçüncü golü ise Timur'a yazan hakem Demir'in Gökhan ile Ozan Sol'un attığı ilk ve son gollerde hata yapmadığı belirtildi.

Yanlışı daha önce fark ettiklerini belirten Murat Dizdar, "Başvuru için ligin bitimini bekledik. Dilekçemize müsabakının görüntülerini de ekleyip federasyona gönderdik. En kısa sürede düzeleceğine inanıyoruz" dedi.

Rekor kılpayı kaçtı

Futbol Federasyonu kayıtlarında 3. Lig 3. Grup şampiyonu Keçiörengücü'nün santrforu Yıldıray Koçal'la birlikte 26'şar golü olduğu görülmesine rağmen sezonu 27 gol, 16 asistle tamamlayan Gökhan Karadeniz, Kocaelispor'un unutulmaz forveti Saffet Sancaklı'nın rekorunu kıl payı kaçırdı. 1991-92 sezonunda Kocaelispor formasıyla fileleri 28 kez sarsan Safet Sancaklı, 2. Lig'de bir sezonda en fazla gol atan futbolcu rekorunu elinde bulunduruyor. 2013-14'te Türkiye liglerinin en golcü oyuncusu olan Gökhan Karadeniz, bu sezon grupta sadece Nazilli Belediyespor, Eyüpspor ve İskenderun Demirçelikspor'a gol atamadı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz