Futbol

Y.Malatyaspor'a yeni hoca

18 Mart 2014 Salı 15:27 - Son Güncelleme 18 Mart 2014 Salı 15:32

Yeni Malatyaspor teknik direktör Cafer Aydın'la anlaştı.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor, teknik direktör Cafer Aydın'la anlaştı.

Nurettin Soykan Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan kulübün basın sözcüsü Enes Perçin, hafta sonu sahalarında oynadıkları Gaziosmanpaşa karşılaşmasında aldıkları 1-1'lik beraberliğin tüm Malatya futbol camiasını derinden üzdüğünü söyledi.

Önceki hafta da Turgutluspor maçında 1-0 mağlup olduklarını hatırlatan Perçin, "Gerçekten futbol manasında kendimizi sıkıntıya soktuğumuz bir döneme girdik. Dün arkadaşlarımızla bir araya geldik ve içinde bulunduğumuz durumu enine boyuna tartıştık, konuştuk. Dün istifa eden Mert Korkmaz hocamızla istişarede bulunduk. Malatya futbolunun daha iyi noktalarda olması için yollarımızı ayırmaya karar verdik. Bu süreçte oyuncu arkadaşlarımızdan Mehmet Türkmehmet ve Halil Zeybek'le de yollarımızı ayırma kararı aldık" diye konuştu.

Genel tablo itibariyle Malatya kamuoyuna karşı mahcup olduklarını dile getiren Perçin, "Her ne kadar iyi niyetle bir şeyleri yapmaya çalıştıysak da bir türlü sportif manada futbol kamuoyunun beklediği başarıyı elde edemedik. En büyük suçlulardan biri yönetimimizdir. Canla başla bir şeyleri değiştirmek için uğraştık ama maalesef bu noktaya kadar olan süreçte çok başarılı olamadık" ifadesini kullandı.

Aldıkları kararın, kalan 8 hafta için iyi olacağına inandığını belirten Perçin, "Cafer Aydın hocamızla görüştük. Kendisi zaten 2010-2011 sezonunda yine böyle bir durumdayken takımın başına geçmişti. 9'da 9 galip gelerek takımımızı play-off'a taşımıştı. O zaman da ümitsiz vaziyetteydik. Şu anda da yine hocamızla anlaştık" dedi.

Enes Perçin, Giresunspor haricindeki rakiplerinin tamamının kendileriyle aynı durumda olduğunu ifade ederek, "Kalan 8 haftada bir şeylerin farklı olacağına inanıyorum. İnşallah başarıyı yakalayıp Yeni Malatyaspor'u hak ettiği yerlere getirmemiz lazım. Hocamızla bir çıkış yakalayıp bu yarıştan kopmadığımızı tüm futbol kamuoyuna göstermiş olacağız" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, Mehmet Türkmehmet ve Halil Zeybek'le yollarını neden ayırdıklarını sorması üzerine, Perçin, "Bu oyuncuların performans noktasında eksikleri vardı. Artık bizim bir hamle yapmamız lazım" dedi.

- "Önümüzde 8 çok önemli final maçı var"

Teknik direktör Cafer Aydın da Malatya'nın potansiyel olarak bu ligin üstünü hak ettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kalan 8 haftada sadece futbolcularımızın, yönetimimizin, bizim istek, arzu ve coşkumuzla bu işin altından kalkamayız. Geçmişten ders çıkarıp önümüze bakmak zorundayız. Önümüzde 8 çok önemli final maçı var. Burada taraftara sesleniyorum. Şehir olarak kenetlenebilirsek, tek yürek olup biz olarak düşünebilirsek, hep beraber bu 8 haftayı başarıyla geçiririz. O istek, o coşku, o arzuyu hep beraber göstermek zorundayız. Oyuncuları motive etmek zorundayız. Futbolcuların öz güvenlerini yükselterek sahaya çıkarıp 8 final maçını oynayacağız."

Konuşmaların ardından sözleşme imzalandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz