Futbol

Newcastle'ın yükselişi sürüyor

11 Mart 2022 Cuma 13:06 - Son Güncelleme 11 Mart 2022 Cuma 13:17  |  Kaynak : TRT SPOR

Ara transfer dönemini hareketli geçiren Newcastle United, bunun meyvelerini topluyor. 2022 yılında ligde oynadığı 8 maçı da kaybetmeyen İngiliz ekibi, düşme potasından çıkmayı başardı.

Newcastle United'ın, yükselişi sürüyor. İngiliz ekibi, Premier Lig'de oynadığı son 8 maçı kaybetmedi. 6 kez kazanan siyah-beyazlılar, 2 de beraberlik alarak 20 puan toplamayı başardı.

Son 8 maçında 13 gol bulan Eddie Howe'un öğrencileri, kalesinde ise 5 gol gördü. Ligin 19'uncu haftasında 19'uncu sırada bulunan Newcastle, aldığı 20 puanla 14'üncülüğe yükselerek rahat bir nefes aldı.

Ekim 2021'de yüzde 80'lik hissesi Suudi konsorsiyum tarafından satın alınan kulüp, devre arası transferleriyle birlikte iyi bir çıkış yakalamış oldu. Teknik direktör Eddie Howe; ara transferde kadrosuna kattığı Bruno Guimaraes, Chris Wood, Kieran Trippier, Dan Burn ve Matt Targett'dan verim almayı başardı.

Özellikle de sağ bek için transfer edilen Tripper'in 4 maçta 2 kez ağları sarsması dikkat çekti. Siyah-beyazlılar, pazar günü deplasmanda Chelsea ile karşılaşacak.  

Sıradaki Haber
Galatasaray'dan TFF'ye erteleme talebi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz