Futbol

Okan Kocuk kalesinde devleşti

20 Ocak 2022 Perşembe 13:34 - Son Güncelleme 20 Ocak 2022 Perşembe 13:39  |  Kaynak : TRT SPOR

GZT Giresunspor'un kalecisi Okan Kocuk,Trabzonspor deplasmanında kurtardığı iki penaltıyla uzun süre unutulmayacak bir performans sergiledi. 26 yaşındaki file bekçisi, Süper Lig'de gol izni vermediği penaltı sayısını sekize yükseltti.

Türkiye kalesinde devleşen Okan Kocuk'u konuşuyor. GZT Giresunspor'un file bekçisi, Trabzonspor karşısında kurtardığı iki penaltıyla takımına çok değerli bir puan kazandırdı.

Skor 1-1'ken 90 artı 4'te bordo mavili ekibin yıldızı Bakasetas, kullandığı penaltıda Okan Kocuk'u geçemedi. Ancak hakem Alper Ulusoy GZT Giresunsporlu oyuncuların vuruştan önce ceza sahasına girdiği için penaltıyı tekrarlattı.

İkinci kez topun başına geçen Bakasetas'a yine Okan Kocuk "dur" dedi. 26 yaşındaki eldiven böylece son 7 sezonda "en çok penaltı kurtaran" kaleciler arasına girdi.

Okan, Spor Toto Süper Lig'de GZT Giresunpor'da 4, Galatasaray ve Bursaspor'da 2'şer olmak üzere toplam 8 penaltıda rakiplerine gol izni vermedi.

Başarılı file bekçisi, TFF 1'nci Lig'de oynadığı dönemde Bandırmaspor'da 2, İstanbulspor'da da 1 penaltıda kalesini gole kapattı.

Okan Kocuk, 20 Yaş Altı Milli Takımının Almanya ile oynadığı özel maçta da penaltı kurtarmıştı. Tüm kulvarlarda 29 penaltının 12'sini kurtaran Okan Kocuk, yüzde 41 gibi yüksek bir başarı oranı yakaladı.  

Sıradaki Haber
"Herhangi bir görüşme olmamıştır"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz