Futbol

ÖZET | "Horoz"u Griezmann ipten aldı!

16 Haziran 2016 Perşembe 00:01 - Son Güncelleme 15 Haziran 2016 Çarşamba 22:21

Ev sahibi Fransa, Arnavutluk'u 90 ve 90+6'da bulduğu gollerle devirdi.

Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) heyecan sürüyor. 

Kupanın favori takımlarından ev sahibi Fransa, A Grubu'ndaki ikinci maçında Arnavutluk karşısında zor anlar yaşadı. Oyuna sonradan giren Antoine Griezmann'ın 90. dakikadaki golü ile 1-0 öne geçen Fransa, Payet ile 90+6'da farkı 2'ye çıkardı (2-0) ve sahadan galibiyetle ayrıldı. Böylece grupta 2'de 2 yapan Fransa, puanını 6'ya çıkarırken Arnavutluk ikinci maçında da puanla tanışamadı.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Arnavutluk 90. dakikaya kadar direndi!

A Grubu ikinci maçında, ev sahibi Fransa ile Arnavutluk Veledrome Arena'da karşılaştı. Seyircisinin de desteğiyle maça hızlı başlayan ve topa daha fazla sahip olan Fransa, pozisyona girmekte zorlandı. Arnavutluk'un ise ani ataklarla rakip kaleye gitmeye çalıştığı ilk yarı, golsüz berabere tamamlandı.

İkinci devrede de Arnavutluk kalesinde baskı kurmaya çalışan Fransa, bir türlü çerçeveyi bulamadı. 69. dakikada sol kanattan etkili gelen Fransa'da, Giroud'nun kafa vuruşu yan direkten döndü.

Kilidi Griezmann 90. dakikada açtı

Fransa, son 20 dakikası Arnavutluk kalesinde oynanan mücadelenin 90. dakikasında 1-0 öne geçti. Oyuna sonradan giren Griezmann, Rami'nin sağ kanattan yaptığı ortada, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0.

Payet, 90+6'ıncı dakikada kaydettiği golle Fransa'nın maçı 2-0 kazanmasını sağladı.

Bu sonuçla Fransa, puanını 6'ya yükseltti. Avrupa Futbol Şampiyonası'na ilk defa katılan Arnavutluk ise ikinci maçından da eli boş döndü.

Fransa, turnuvanın açılış maçında Romanya'yı 2-1 mağlup etmişti. Arnavutluk ise ilk maçında İsviçre'ye 1-0 yenilmişti.

Stat: Velodrome

Hakemler: William Collum, Francis Connor (İskoçya), Damien MacGraith (İrlanda)

Fransa: Lloris, Sagna, Rami, Koscielny, Evra, Kante, Matuidi, Coman (Dk. 68 Griezmann), Payet, Martial (Dk. 46 Pogba), Giroud (Dk. 77 Gignac)

Arnavutluk: Berisha, Hysaj, Arlind Ajeti (Dk. 85 Veseli), Mavraj, Agolli, Kukeli (Dk. 74 Xhaka), Abrashi, Memushaj, Lila (Dk. 71 Roshi), Lenjani, Sadiku

Goller: Dk. 90 Griezmann, Dk. 90+6 Payet (Fransa)

Sıradaki Haber
Romanya, İsviçre'den kaçamadı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz