Futbol

"Performansımız çok iyiydi"

12 Haziran 2016 Pazar 19:44 - Son Güncelleme 12 Haziran 2016 Pazar 16:51

Hırvatistan Teknik Direktörü Cacic, Türkiye maçını değerlendirdi.

Hırvatistan Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Ante Cacic, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda 1-0 kazandıkları Türkiye maçında çok iyi bir performans gösterdiklerini söyledi.

Paris'teki Parc des Princes'te yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Cacic, "Çok zor bir maç bekliyordum. Gerçekten sıkı oynadık. Golden sonra agresif oynadık, topa sahip olduk, daha çok gol atabilirdik. Takımımın performansı gerçekten çok iyiydi. İlk maçı kazanmak, öz güven elde etmek için çok önemlidir." diye konuştu.

Cacic, maçta iki toplarının direkten döndüğünü belirterek, "Önemli olan ilk golü bulabilmekti. Bir golden fazlasını atmak kolay değil ama atabilirdik. İki defa direğe takıldık. Presic ve Brozovic çok iyi fırsatlar yakaladı. Genel performansımız iyiydi ve en azından bir gol daha atmayı hak etmiştik." ifadelerini kullandı.

- "Modric, hakkında konuşulmayı hak ediyor"

Ante Cacic, Türkiye karşısında galibiyeti getiren golün sahibi Luka Modric'in takımın lideri olduğunu söyledi.

Karşılaşmadaki tek golü atarak maçın adamı seçilen Luka Modric ile ilgili Hırvat teknik adam, "Modric, kendisi hakkında konuşulmasını hak ediyor. En iyi maçlarından birini oynadı. Gerçekten iyi bir oyun ortaya koydu. Liderimizdi. Gerçekten büyüleyici bir gol attı. Modric'in yüksek formuna ve agresif yapısına bütün takımın ihtiyacı var." değerlendirmesinde bulundu.

Maç skorunun 1-0 olduğu hatırlatılarak, "Son dakikalarda 2008'deki gibi bir geri dönüş beklediniz mi?" şeklindeki soru üzerine Cacic, "Korkmadım ve endişelenmedim. Bu maça çok iyi hazırlandık. Oyuncularıma güveniyorum. Sıkı çalışıyorlar ve bugün bunu gösterdiler. Maç da beklediğim gibi geçti. Oyun bizim kontrolümüzdeydi. Hiçbir şekilde panik yapmadık." şeklinde konuştu.

Mücadelede başından sakatlanan ve kafasında birçok kez kanama meydana gelen Vedran Corluka'nın bir savaşçı olduğunu dile getiren deneyimli teknik adam, "Corluka'nın kafasına dikiş atıldı. Sürekli yüksek toplara çıktı ve kanama devam etti. Her kafa topundan sonra giderek kötüleşti ama o bir savaşçı. Kendisini tebrik ediyorum. Çıkmak istemedi ve sonuna kadar kaldı." açıklamasında bulundu.

- "Henüz grup aşamasını geçtiğimizi düşünmüyorum"

Ante Cacic, gruba üç puanla başlamalarına rağmen henüz tur atlamadıklarını söyledi.

Oyuncularını rehavete kapılmamaları için uyardığını anlatan Cacic, "Henüz grup aşamasını geçtiğimizi düşünmüyorum. Oyuncularıma bunu söyledim. Çek Cumhuriyeti, Türkiye'den daha çok endişelendiriyor. Bir sonraki maçımıza odaklanmalıyız. Bütün takımın odaklanması gerekiyor. Geride kalan maçları unutmamız lazım. Birkaç gün zamanımız var. Bütün takımlar hala turnuvanın içinde ama olumlu sonuçlar almayı umuyoruz." diye konuştu.

Cacic, en büyük hedeflerinin iyi oynamak olduğunu vurgulayarak, "Çek Cumhuriyeti ve İspanya'ya karşı bütün enerjimizi vereceğiz. Bugünkü maçta bile nelerin yanlış olduğunu analiz edeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

- Modric: "Çok mutluyum"

Hırvatistan Milli Takımı'nın yıldız oyuncusu Luka Modric, karşılaşmada galibiyeti getiren tek golü attığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Maçın adamı seçilen Modric, takımının performansından memnun olduğunu belirterek, "Çok önemli bir gol attım. Topa mükemmel bir şekilde vurdum ve golü attığım için çok mutluyum. Kaydettiğim gol beni memnun etti ama takımın performansı daha da memnun etti." ifadelerini kullandı.

Henüz gruptan çıkmış sayılmadıklarını vurgulayan Modric, "Bu galibiyet, sadece ilk ve önemli bir adımdı. Bu maçın çok önemli olacağını söylemiştim. İki önemli maçımız daha var. Çek Cumhuriyeti oldukça güçlü ve ön görülemeyen bir takım. Adım adım ilerleyeceğiz. Kesinlikle rehavete kapılmamamız, öz güvenimizi yüksek tutmamız, performansımızı yükseltmemiz ve daha iyisini yapmamız gerekiyor. Kesinlikle işin bittiğini söyleyemem." şeklinde görüş belirtti.

Hırvatistan Milli Takımı'ndaki atmosferin çok iyi olduğunu aktaran Modric, şunları kaydetti:

"Takımdaki atmosfer maçtan önce çok iyiydi. Öz güvenimiz çok yüksek. Bunu da sahada gösterdik. Agresif oynadık, topa sahip olduk, gerçekten sıkı durduk ve büyük bir takım olduğumuzu gösterdik. Bu galibiyet, öz güvenimizi yükseltmek için önemli bir adım. Birçok fırsat yakaladık. Yarın bu maçın analizini yapacağız ve bir sonraki maça odaklanacağız."

Sıradaki Haber
''Biz bitti demeden bitmez diyoruz ama...''
Yükleniyor lütfen bekleyiniz