Futbol

"Pes etmek yok"

12 Haziran 2016 Pazar 21:34 - Son Güncelleme 12 Haziran 2016 Pazar 18:39

"Hedefimiz, diğer maçları kazanarak gruptan çıkmak."

A Milli Futbol Takımı'nın genç oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 yenilmelerine rağmen, gruptan çıkma ümitlerinin devam ettiğini söyledi.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Parc des Princes'te yapılan maçtan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Hakan, "Kaybettiğimiz için üzgünüz. Önümüzde iki maç daha var. Artık dik durmaya çalışacağız. Hedefimiz, diğer maçları kazanarak gruptan çıkmak. Hala ümitliyiz. Pes etmek yok." diye konuştu.

İki takımın da maça iyi başladığını belirten Hakan Çalhanoğlu, şunları kaydetti:

"İlk 5 dakika biraz heyecan vardı ama Hırvatistan'ı zorladık. Rakibimiz baskı kurunca çıkmakta zorlandık. Orta sahadaki bir pozisyonda hakem faulü vermedi ve Hırvatistan kontra atağa çıktı. Sonucunda orta geldi ve uzaklaştırmak istediğimiz top Modric'in önüne düştü. Biz de orada müdahale edemedik. Volkan ağabey de pozisyonda topu göremedi. Zamanlama çok kötüydü. İkinci yarı elimizden geleni yapmaya çalıştık. Hırvatistan da önemli fırsatlar yakaladı. İki topları direkten döndü. Son dakikalar yüklendik ama şans bizden yana değildi."

- Mehmet Topal: "Gruptan çıkmayı hedefliyoruz"

Milli futbolcu Mehmet Topal, takım olarak daha iyi konsantre olarak gruptan çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

İspanya ve Çek Cumhuriyeti'ne karşı önemli maçlara çıkacaklarını vurgulayan Mehmet, "İki tane çok önemli maç oynayacağız. Takım halinde bu maçlara konsantre olmamız gerekiyor. İnşallah bu iki maçtan puanlar alıp, gruptan çıkmayı hedefliyoruz." şeklinde görüş belirtti.

İlk yarıda daha iyi oynadıklarını anlatan deneyimli futbolcu, "Grubun ilk maçları her zaman çok önemlidir. İlk yarıda iyi oynadığımızı düşünüyorum. Pozisyonlar da bulduk. Ozan'ın müsait durumda kaçırdığı gol pozisyonu vardı. Öne geçebilseydik oyunumuzu üst seviyeye çekebilirdik. Kaliteli bir ekibiz. Bugün mağlup olduk ama başımızı kaldırmamız gerekiyor. Oturup, doğrularımızı ve yanlışlarımızı değerlendirerek, önümüzdeki maçlara hazırlanacağız." ifadelerini kullandı.

Genç oyuncu Emre Mor ise ilk kez böyle büyük bir turnuvada oynamanın kendisi için çok güçlü bir his olduğunu ve hayalinin gerçekleştiğini dile getirirken, "Çok zor maç oldu ama kazanabilir, en azından 1 puan alabilirdik." şeklinde konuştu.

Emre, gruptan çıkma şanslarının devam ettiğini ve bu yenilgiyi unutup, önlerindeki maçlara konsantre olacaklarını sözlerine ekledi.

Muhabir : Emrah Oktay
Yayınlayan : Alim Tunçay

Sıradaki Haber
"Performansımız çok iyiydi"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz