Futbol

Polonya'yı avladık: 5-3

07 Şubat 2015 Cumartesi 15:41 - Son Güncelleme 07 Şubat 2015 Cumartesi 16:22

''Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası'' Antalya'da başladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesindeki Parlamenterler Spor Kulübü Derneği Başkanlığı tarafından organize edilen "Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası", Antalya'da başladı.

Belek Turizm Merkezi'ndeki Gloria Sports Arena'da gerçekleştirilen turnuvanın ilk karşılaşması, Macaristan-Gürcistan takımları arasında oynandı. 60 dakika süren maçın ilk yarısı, Macaristan'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıda oyunda baskısını artıran Macar ekibi, rakibini 5-1 mağlup etti.

Turnuvanın ikinci maçı ise Türkiye ile Polonya arasında oynandı. Türk ekibinin kadrosunda, AK Parti milletvekilleri Adem Tatlı, Fahrettin Poyraz, Harun Tüfekci, Bayram Özçelik, Osman Aşkın Bak, Osman Ören, Mehmet Geldi, İsmail Kaşdemir, Osman Boyraz, Cengiz Yavilioğlu, Ahmet Salih Dal, Şuay Alpay, Mevlüt Akgün, Fatih Şahin ve Fehmi Küpçü yer aldı. Maçta sırasıyla tüm milletvekilleri forma giydi.

Maçın ilk golü, Polonya ekibinden geldi. Türk ekibi ilk yarının sonlarına doğru Giresun Milletvekili Adem Tatlı'nın attığı golle beraberliği yakaladı. İkinci yarısı golsüz sona eren maçın penaltı atışlarında rakibini 5-3 mağlup eden Türk milletvekilleri 8 Şubat Pazar günü turnuvanın şampiyonluğu için Macaristan ile maç yapacak.

AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, turnuvanın 2002 yılından bu yana devam ettiğini söyledi. Derneğin üyelerinin tamamen milletvekillerinden oluştuğunu ifade eden Tatlı, şöyle konuştu:

"Dernek olarak yeni ve eski milletvekillerimizi bu organizasyonlara davet ediyoruz. Bu organizasyonlara Meclis'in açık olduğu günlerde antrenmanlar yaparak hazırlanıyoruz. Böylelikle de milletvekillerinin bir araya gelmesini sağlamış oluyoruz. Bu dönem farklı partilerden milletvekili arkadaşlarımız yok. Ama geçmiş dönemlerde muhalefetten, iktidardan milletvekillerimiz gelip antrenmanlarımızı yapıyorduk. Meclis'e de çok güzel yansıyordu bu antrenmanlar. Konuşacağımız kelimeleri seçerek konuşuyorduk."

Kaptan olarak takıma güveninin tam olduğunu belirten Tatlı, turnuvanın galibi olmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını kaydetti.

AA

Sıradaki Haber
Dev kapışmada kazanan yok!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz