Futbol

Cenk Tosun Crystal Palace'da

10 Ocak 2020 Cuma 13:36 - Son Güncelleme 10 Ocak 2020 Cuma 17:58

Cenk Tosun, İngiltere'de kaldı. Crystal Palace, Everton'da forma giyen milli oyuncumuz Cenk Tosun'u sezon sonuna kadar kiraladı. İşte transferin ayrıntıları...

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Crystal Palace, Everton'dan milli futbolcu Cenk Tosun'u 20 milyon euro satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı.

Tercihini Ada'dan yana kullandı

Adı Beşiktaş ile de anılan tecrübeli 28 yaşındaki golcünün kariyerine Avrupa'da devam etmek istediği ve bu yüzden Ada'da kalmayı tercih ettiği belirtildi.

"Cenk, bize ilk 10 hedefimizde destek olacak"

Crystal Palace Kulübünden yapılan açıklamada, kariyer istatistiklerine yer verilen Cenk Tosun'un, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye'nin en çok gol atan futbolcusu olduğu hatırlatıldı.

Crystal Palace Başkanı Steve Parish, milli oyuncu için, "Sezonun geri kalanında Cenk'in bizimle beraber olmasından dolayı çok sevinçliyim. Sezonun ilk yarısından keyif aldık ve şimdi Cenk, bize ilk 10 hedefimizde destek olacak. Kendisini golcü olarak kanıtlamış bir isim ve ona bazen hayran kalıyoruz. Cenk'i burada görmekten ötürü çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Crystal Palace, Cenk'i Türkçe paylaşımla açıkladı

İngiliz kulübü, Cenk Tosun'un transferini Twitter hesabından Türkçe olarak "Hoş geldin Cenk!" şeklinde duyurdu.

Beşiktaş'tan rekor bir bonservisle gitmişti

Cenk Tosun, 2018'in ocak ayında Beşiktaş'tan rekor bedelle Everton'a transfer olmuş; fakat Merseyside ekibinde istediği şansı bulamamıştı.

Carlo Ancelotti’nin göreve gelmesinin ardından da forma şansı bulamayan Tosun, bu sezon Everton formasıyla sadece 8 maça çıktı, 1 gol attı, 3 de asist yaptı.

Milli oyuncu, Everton'da iki yılda forma giydiği 51 maçta toplam 10 gol attı.

Yeni takımıyla ilk antremanına çıktı

Yeni takımınya ilk idmanına çıkan Cenk Tosun'un Crystal Palace'ın bu hafta Arsenal ile oynayacağı maçın kadrosunda yer alacağı açıklandı.

28 puanı bulunan Crystal Palace, Premier Lig’de 9. sırada yer alıyor.

Kaynak: TRT SPOR, AA

Sıradaki Haber
Ali Koç, şampiyonluk için 2. yarının ilk 6 haftasına dikkati çekti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz