Futbol

Ferran Soriano: İddialar asılsız

19 Şubat 2020 Çarşamba 17:53 - Son Güncelleme 19 Şubat 2020 Çarşamba 19:53

Manchester City'nin Avrupa kupalarından men edilmesinin ardından ilk kez bir kulüp yetkilisi konuştu. City CEO'su Ferran Soriano, "Sadece iddiaların asılsız olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

UEFA, geçtiğimiz hafta Premier Lig'in son şampiyonu Manchester City'i Finansal Fair Play'e uymadığı gerekçesiyle 2 yıl Avrupa kupalarından men etti ve 30 milyon avro para cezasına çarptırdı.

Dünya futbol kamuoyunu şok eden olayın ardından ise Manchester City cephesinden ilk açıklama en üst düzey kulüp yetkilisinden geldi. 

Kulüp CEO'su Ferran Soriano, CAS itirazının yaz öncesinde sona ereceğini düşündüklerini ve cezanın kaldırılacağını umduğunu söyledi. 

"Taraftarlar iki şeyden emin olabilirler," açıklamasını yapan Soriano, "Birincisi iddiaların yanlışlığı. İkincisi ise, bu dediğimi kanıtlamak için yapılabilecek her şeyi yapacağımız gerçeği." dedi ve taraftarlara mesaj gönderdi. 

Soriano, kulüp sahipleri ile ilgili yapılan eleştirilere de cevap verdi: "Kulüp sahibi, kulübe düzgün beyan edilmemiş şekilde para koymadı. Sürdürülebilir bir futbol kulübüyüz, kârlıyız, borcumuz yok, hesaplarımız denetçiler, düzenleyiciler, yatırımcılar tarafından defalarca incelendi ve bunların hepsi çok açık."

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Hamzaoğlu başkent derbisini değerlendirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz