Futbol

Mourinho en iyi 11'ini açıkladı

01 Nisan 2020 Çarşamba 11:54 - Son Güncelleme 01 Nisan 2020 Çarşamba 14:26

Jose Mourinho, teknik direktörlük kariyeri boyuncu çalıştığı oyuncular içinden en iyi 11'ini belirledi.Portekizli çalıştırıcının en iyi 11'inde vatandaşı Cristiano Ronaldo'nun yanı sıra Mesut Özil de yer aldı.

Jose Mourinho, yaklaşık 20 yıldır dünya futbolunda adından en çok bahsettiren teknik adamların başında geliyor.

Kariyerinde iki Şampiyonlar Ligi, bir UEFA Kupası, bir UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunan deneyimli teknik adam İngiltere, Portekiz, İspanya ve İtalya liglerinde de çalıştırdığı takımları zirveye çıkardı.

57 yaşındaki teknik adam, çalıştığı oyuncular içinden en iyi 11'ini açıkladı.

Kaleye Chelsea'den Petr Cech'i koyan Mourinho, savunma hattını da İnter'den Javier Zannetti, Chelsea'den John Tery, Ricardo Carvalho ve William Gallas'tan oluşturdu.

Portekizli teknik adam, bu dörtlünün önünde 2005 ve 2006'da Chelsea'de şampiyonluk yaşadığı Claude Makelele ve Frank Lampard'ı koydu.

Mourinho'nun hücum hattı ise rakiplere gözdağı verir cinsten...

Bu hattın sağında Chelsea'den Eden Hazard'a şans veren deneyimli teknik adam, sol tarafta ise Real Madrid'de birlikte çalıştığı Cristiano Ronaldo'yu oynatmış.

Mourinho'nun 10 numarası; Real Madrid günlerinde en çok güvendiği isimlerden Mesut Özil...

Portekizli çalıştırıcının favori golcüsü ise Didier Drogba. Bir Chelsea efsanesi olan Fildişili yıldız, ülkemizde Galatasaray forması da giymişti.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Haaland olmazsa Aubameyang
Yükleniyor lütfen bekleyiniz