Futbol

"Sahada tutkulu, baskın ve agresif olmalıyız"

23 Aralık 2019 Pazartesi 21:21 - Son Güncelleme 23 Aralık 2019 Pazartesi 22:29

Arsenal'in yeni teknik direktörü Mikel Arteta, kulüp tesislerini ve Emirates Stadı'nı gezdi. Kulüp televizyonuna açıklamalar yapan genç çalıştırıcı, Arsenal'e kaybettiği kulüp kimliğini yeniden kazandıracaklarını söyledi.

Arsenal teknik direktörü Mikel Arteta, yeni göreviyle kulübe adım attı. Tesisleri gezen İspanyol çalıştırıcı, çalışma arkadaşlarıyla tanıştı ve sohbet etti.

Ardından Emirates Stadı'na ayak basan genç teknik adam kulüp formasıyla poz verdi.

Arteta, ziyaret sırasında kulüp televizyonuna da önemli açıklamalar yaptı. Göreve geldiği için mutlu ve gururlu olduğunu söyleyen İspanyol teknik adam, bir kulüp kültürü yaratmak istediğini ifade etti.

"Kulüpte doğru bir kültür oluşturmalıyız"

"Sahada tutkulu, baskın ve agresif olmalıyız. Mümkün olduğu kadar rakip sahada oynamalıyız. Top bizde kalmalı. Mümkün olduğu kadar çok atak yapmak ama kalemde az atak görmek istiyorum. Ancak tüm bunların yanında kulüpte doğru bir kültür oluşturmalıyız. Oyuncuların iyi anlaştıkları ve birbirlerine saygı duydukları bir ortam yaratmalıyız."

Arteta, kulübün eski kimliğini yitirip yitirmediği ile ilgili soruya da iddialı cevaplar verdi.

"Ne yazık ki bu kulüp kimliğini yitirdi. Küçük değişiklikler yapmamız gerek. Varmak istediğimiz nokta çok net ve tartışmaya kesinlikle kapalı. Futbolcuların yerleştirmek istediğim anlayışı kavradıklarından emin olmalıyım. Buna kendilerini adamalılar. Ulaşmak istediğimiz yere doğru yavaş yavaş evrileceğimizi ve kulübe kimliğini yeniden kazandıracağımızı göreceksiniz."

Mikel Arteta, futbolcu olarak da formasını giydiği kulüpte yeni göreviyle ilk maçına, perşembe günü Bournemouth karşısında çıkacak.

Kaynak: TRT SPOR

Etiketler : ArsenalArteta
Sıradaki Haber
Irkçılık yapan futbolcuya 10 maç men
Yükleniyor lütfen bekleyiniz