Futbol

Şimdi neredeler: Louis Saha

12 Mayıs 2021 Çarşamba 09:52 - Son Güncelleme 12 Mayıs 2021 Çarşamba 02:52  |  Kaynak : TRT SPOR

Premier Lig'de sergilediği performansla döneminin en önemli forvetlerinden biri olan 42 yaşındaki Fransız eski golcü Louis Saha şu anda nerede, ne yapıyor?

1998 yılında ülkesi ekiplerinden Metz'de profesyonel futbol kariyerine başlayan Saha, asıl çıkışını 2 sene sonra transfer olduğu Fulham'da yakaladı. 4 sezon Fulham formasını başarıyla terleten Saha'nın bu performansı ona Ada'nın en köklü kulüplerinden Manchester United'ın kapılarını sonuna kadar araladı. 2004 kış transfer döneminde Fulham için rekor bir transfer bedeliyle Kırmızı Şeytanlar'a imza atan Saha, burada da başarılı 4 sezon geçirdi. 

2008'de United ile sözleşmesi bittikten sonra tercihini yine Ada'da kalmaktan yana kullanan Fransız golcü, Everton ile sözleşme imzaladı. Yaklaşık 3.5 sezon da Everton forması giydikten sonra sırasıyla Tottenham ve Sunderland'in başarısı için de ter döken Saha, kariyerinin son dönemini Serie A ekiplerinden Lazio'da geçirdi.

2013 yazında Lazio'da futbolu bırakan saha, farklı bir iş alanına yönelerek AxisStars isimli şirketi kurdu. Saha'nın CEO'su olduğu şirket, futbolu bıraktıktan sonra ekonomik anlamda sorun yaşamamaları için profesyonel sporculara finansal danışmanlık hizmeti veriyor.  

Sıradaki Haber
Kayserispor, ligde kalma umudunu son haftaya taşıdı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz