Futbol

Tottenham'ın kabusu Firmino

29 Ocak 2021 Cuma 13:21 - Son Güncelleme 29 Ocak 2021 Cuma 13:30  |  Kaynak : TRT SPOR

İngiltere Premier Lig'inde, Tottenham ile oynadığı son 6 karşılaşmayı kazanan Liverpool'un yıldızı Firmino, bu maçların beşinde gol kaydederek Kuzey Londra ekibinin korkulu rüyası haline geldi.

Premier Lig'de arka arkaya aldığı kötü sonuçların ardından zorlu Tottenham deplasmanına çıkan Liverpool, mücadeleyi Firmino, Alexander Arnold ve Mane'nin golleriyle 3-1 kazanarak moral buldu.

Karşılaşmanın açılış perdesini aralayan Firmino, son üç yıldır süregeldiği gibi Tottenham'ın kabusu olmaya devam ediyor.

Kuzey Londra temsilcisine karşı ligde oynadığı son 6 maçı kazanan Liverpool'da Firmino, bu maçların 5'inde golle buluşmayı başardı. Ligin ilk yarısında oynanan maçın 90. dakikasında galibiyeti getiren golü atan Firmino, bu süreçte rakibinin filelerini hem sağ ayak, hem sol ayak hem de kafa vuruşlarıyla havalandırdı.

Brezilyalı yıldızın, son 3 sezonda Tottenham ağlarını sarsmadığı iki maç var. Bunların birinde Liverpool, rakibini Henderson ve Salah'ın golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Diğer mücadelede, Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşan iki ekibin düellosunda Firmino 58 dakika sahada kalmış, kendisinin yerine oyuna dahil olan Origi ise şampiyonluğu tescilleyen golü atmıştı.

Sıradaki Haber
Kasımpaşa'da ayrılık
Yükleniyor lütfen bekleyiniz