Futbol

"Yatarak müdahale yasaklansın"

14 Mayıs 2020 Perşembe 10:09 - Son Güncelleme 14 Mayıs 2020 Perşembe 10:13

İngiltere'de "Futbola Dönüş Protokolü"nün taslağında ilginç bir öneri yer aldı.Futbol Federasyonu, salgının bulaşma riskini azaltmak için antrenmanlarda oyuncuların yatarak müdahalesinin yasaklanmasını istedi.

İngilizler, koronavirüs nedeniyle futbolda geçici olarak radikal değişiklikler yapıyor. Salgın nedeniyle beşe çıkartılan oyuncu değişikliği ilk kez Birleşik Krallık'ta gündeme geldi. VAR sisteminin geçici olarak kaldırılması da İngilizlerin fikriydi.

Profesyonel Futbolcular Birliği, kabul edilmese de "Futbolun beşiğinde" maç süresinin kısaltılmasını önermişti. İngiltere'de gündeme sıradışı bir öneri daha geldi. "Futbola Dönüş Protokolü"nün taslak metninde, salgının bulaşma riskini azaltmak için antrenmanlarda oyuncuların yatarak müdahalesinin yasaklanması istendi.

Futbol dünyasında şaşkınlıkla karşılanan öneriyle ilgili konuşan İskoç Teknik Adam Graeme Souness, "Hiç futbol oynamamış birinin fikri olsa gerek. Benim duyduğum en saçma şey. Böyle bir şey mümkün değil" ifadesini kullandı.

Öte yandan Premier Lig'de alınan önlemler kapsamında takımların antrenman süresi 75 dakika ile sınırlandırıldı. Kulüplere, her antrenmandan önce ateş ölçme ve oyunculara haftada iki kez test yaptırma zorunluluğu da getirildi. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Kulüplerden Erzurumspor'a geçmiş olsun mesajları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz