Futbol

Premier Lig'de teknik direktör senaryoları

04 Aralık 2019 Çarşamba 09:07 - Son Güncelleme 04 Aralık 2019 Çarşamba 10:14

Premier Lig'de teknik direktör hareketliliği yaşanıyor. Mourinho'nun Tottenham'ı seçmesi, Emery-Arsenal ayrılığı, Pochettino'nun boşta kalması birçok senaryo doğurdu. Gözler ise Marco Silva ile Solskjaer'in üzerinde.

İngiltere Premier Lig'de bu sezon Liverpool dominasyonu sürüyor. Kırmızılar, 97 puanla şampiyon olamadıkları geçtiğimiz sezonun ardından bu seneye fırtına gibi girdi ve 40 puanla en yakın rakibinin 8 puan önünde namağlup liderliğini devam ettiriyor. 

Klopp'un koltuğu uzun süreler sağlam olsa da, Liverpool ve Pep Guardiola yönetimindeki Manchester City haricindeki birçok takım teknik direktörleriyle sorun yaşıyor. 

Dünya futbol gündemini sarsan Mauricio Pochettino-Tottenham ayrılığı ve Mourinho'nun Spurs'ün başına geçmesinin ardından Unai Emery ile Arsenal'in yolları ayrıldı. 

Sezona çok kötü giren Quique Sanchez Flores de Watford'dan kovuldu. Bu sezon yalnızca 1 galibiyet alabilen Watford, ligde kalabilmek için "üst düzey" bir menajer arayışına girdi. 

Koltuğunu yakın zamanda kaybetmesi beklenen iki isim daha var. Birincisi, geçen sezon geçici olarak göreve gelen, aldığı başarılı sonuçların ardından ise sözleşme imzalanan Manchester United antrenörü Ola Gunnar Solskjaer. Genç teknik adam, genç ve yıldızların birleştiği bir kadroyla mücadele ediyor ancak istenilen sonuçlar bir türlü gelmiyor. United, sezonun ilk bölümünü 10. sırada tamamlayabildi ve bu; Kırmızılar'ın son 31 yıldaki en kötü başlangıcı. 

En çok eleştirilen ikinci isim ise Marco Silva. Everton'un hocası Silva, son 5 senede Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren takımını tüm transferlere rağmen bir türlü üst seviyeye taşıyamadı. Bu sezon da küme düşme potasının sadece 2 puan önünde yer alan Everton, geleceğe dair de iyi sinyaller vermiyor.

Londra'nın kuzey kanadından Pochettino ile Unai Emery'nin gönderilmesinin ardından Silva ile Solskjaer de koltuklarından olursa, Premier Lig'de "teknik direktör savaşı" başlayacak. Teknik direktörlere uzun süreler şans tanındığı ligde bu sezon bu kadar değişim beklentisi ise transferlerdeki savurganlık ve kulüp sahiplerine bağlanıyor. 

İngiliz basınında yer alan bilgilere göre Arsenal, Pochettino ile ilgileniyor. Ancak dünyaca ünlü kulüplerden birçok teklif alan genç çalıştırıcı, düşünmek için süre istedi. Eğer Arsenal ile Poccettino el sıkışırsa, Poccettino'nun peşindeki bir başka ekip olan Manchester United, Leicester City ile harikalar yaratan Brendon Rodgers'a gidebilir. Tüm bu senaryoların içinde, Pochettino-Manchester United birlikteliği de var ancak bu ihtimalin gerçekleşmesi için önce Solskjaer'in görevinden ayrılması gerekiyor. 

Leicester City ile bu sezon göze hoş gelen bir futbol oynayan Rodgers'ın peşinde olan bir başka kulüp ise Arsenal. Topçular, başarılı teknik adamın serbest kalma bedelini de ödeyerek takımın başına gelmesine sıcak bakıyor. İskoç teknik adam ise sözleşme bitim tarihine kadar takımın başında kalmak istediğini ifade ediyor. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
''Fenerbahçe kupada güldü''
Yükleniyor lütfen bekleyiniz