Futbol

Adana 33 bin kişilik stadı bekliyor

02 Kasım 2014 Pazar 14:46 - Son Güncelleme 02 Kasım 2014 Pazar 15:05

33 bin kişilik yeni stadın temelinin önümüzdeki günlerde atılması bekleniyor.

Hafriyat işlemlerine mayıs ayında başlanan Adana'nın yeni Stadyumu'nun temeli için gün sayılıyor.

Geçmişten günümüze yetenekli sporcular yetiştiren, Milli Takımlara teknik adamlar çıkaran Adana, futbolda kariyer yapmış kişilerin yetiştiği bir bölge olarak ön plana çıkıyor. Dönem dönem Süper Ligde, halihazırda PTT 1. Ligde mücadele eden Adana Demirspor ve Adanaspor gibi profesyonel futbol takımlarını barındıran kentte, iki takım arasında tatlı bir rekabet de bulunuyor. Birbirleriyle yaptıkları "yerel derbi" özelliği taşıyan karşılaşmaları büyük ili gören iki takım da maçlarını 16 bin kişilik 5 Ocak Fatih Terim Stadyumunda oynuyor.

TOKİ tarafından proje çalışmalarına geçen yıl başlanan 33 bin kişilik yeni stadın hafriyat işlemleri bitti. Temel demir donatı ve koruma betonu çalışmaları süren yeni stadın önümüzdeki günlerde temelinin atılması bekleniyor. UEFA kriterlerine uygun yapılacak yeni stadyumda, 49 loca, 22 farklı noktadan taraftar girişi bulunuyor. Çarkıpare Mahallesi'nde yapımı süren yerleşkesi 102 dönüm, inşaat alanı ise 80 dönüm olan stat 764 açık, 371 kapalı otopark kapasitesine sahip. İki bodrum, üstüne 3 kat olarak inşa edilecek. Tribünlerin üstü çelik konstrüksiyon çatıyla kapatılacak. Stat yerleşkesi içine 870 fidan dikilecek.

Haziran 2016'da bitmesi öngörülen stadın daha önce bitirilmesi amacıyla yüklenici firma tarafından çalışmalar hızla yürütülüyor. Stat inşaatında işçiler günde çift vardiya çalışılıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katkılarıyla Gençlik ve Spor Bakanlığının ilde uyguladığı projeler doğrultusunda 33 bin kişilik stat yapımına başlandığını söyledi.

Uluslararası müsabakaların yapılabileceği, mükemmel bir stadyuma kavuşmuş olacaklarını anlatan Hadi, "Bu mevki Adana'nın en güzel yerlerinden biri. Stat, herhangi bir ulaşım sıkıntısına neden olmayacak. Binden fazla otoparkı var, giriş çıkışları gayet muntazam hiç kimseye sorun yaratmayacak. UEFA kriterlerinde bir tesis olacak. Bu da Adana ve ülkemizin bir kazancı olacak. Önümüzdeki günlerde bir temel atma töreni olur. İnşallah 2016-2017 sezonuna yetişmiş olacak" dedi.

Yüklenici firma şantiye şefi Taylan Şıray, yer tesliminin ardından mayısın ilk haftasında kazıya, ardından temel donatı ve koruma betonu çalışmalarına başladıklarını söyledi. Şıray, "Haziran 2016'da bitecek ama biz daha erken bitirmek istiyoruz. Tabi o yüzden çalışmalarımızı daha hızlı bir şekilde yapıyoruz. Çift vardiya çalışıyoruz" dedi.

Futbol kulüpleri

Adana Demirspor Basın Sözcüsü Tamer Gülcan da Adana'ya yapılacak ikinci stadın kent için her zaman avantaj olacağını söyledi.

Kentin iki stadı da çok rahatlıkla kaldıracağını ifade eden Gülcan, "Tabi ki bugün daha modern, daha üst düzey bir stadı hem Adana Demirspor, hem de Adanaspor hakeden bir konumda. Bu stadın özelliklerinin uluslararası standartlarda olması ileride uluslararası veya milli takım maçlarının burada olmasına vesile olacak. O açıdan yeni bir stat tabi ki Adana'nın lehine" dedi.

Gülcan, kent olarak spor tesisi eksikleri olduğunu, bu yönde yeni stadın bitmesinin ardından eskisinde yapılacak iyileştirmelerle iki stadın da kullanılabileceğini düşündüğünü kaydetti.

Adanaspor Basın Sözcüsü Bülent Uzel de yeni stadın kente hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz