Futbol

Samsunspor'da Emin Kar yeniden başkan

15 Haziran 2014 Pazar 16:40 - Son Güncelleme 15 Haziran 2014 Pazar 16:46

Samsunspor Kulübü başkanlığına Emin Kar yeniden seçildi.

Samsunspor Kulübü başkanlığına Emin Kar yeniden seçildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen olağanüstü kongrede, daha önce aday olmayacağını açıklayan mevcut başkan Emin Kar, eski kulüp başkanı Erkut Tutu'nun hazırladığı listeyi divan kuruluna sunmasının ardından aday olduğunu belirterek, yönetim kurulu listesini teslim etti.

Kar'ın yeniden adaylığını açıklamasının ardından diğer aday Tutu, yönetim kurulu listesini geri çekti. Bunun üzerine çıkan tartışma nedeniyle kongreye 5 dakika ara verildi. Aranın ardından Emin Kar başkanlığındaki tek liste oylamaya sunuldu. Kar, oylama sonucu kulübün başkanlığına yeniden seçildi.

Emin Kar başkanlığındaki yönetim kurulu, Mehmet Pank, Adem Soycan, Recep Hun, Erol Arslan, İbrahim Akdağ, Vennas Akyol Haznedar, Bahri Uğurlu, Duran Yaşar Cengiz, Selahattin Süleymanoğlu, Cemallettin Pamuk, Muhammet Ali Akça, Erkan Acar, İsmet Uncu ve İbrahim Ersöz'den oluştu.

"Samsunspor, Süper Lig'de olmalıdır"

Kongreye katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı konuşmada, Samsunspor'un şehrin en önemli bir markası olduğunu söyledi.

Takımın hedeflediği, arzuladığı Süper Lig noktasında geçen sezon önemli bir başarı yakaladığını ancak son anda Mersin İdmanyurdu'na yenilerek bu şansı kaçırdığını hatırlatan Aksoy, "Son noktaya gelebilmek de önemli bir başarıdır. Samsunspor, Süper Lig'de olmalıdır. Bu anlamda, Samsunspor'a herkesin destek vermesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar da 35 yıldır Samsunspor'la yaşadığını ve kimsenin mağdur edebiyatı yapmaması gerektiğini dile getirdi.

Erkut Tutu ve yönetim kurulu üyelerinin kendisini tanıdığını belirten Kar, "Kimse bana, 'Emin sen yoruldun, çekil' demedi. Mağdur edebiyatı yapıyorlar, ben de görevi bırakmıyorum. 2 yıl görev yaptığım kulüpte, eğer bir yönetim kurulu ortaya çıkacaksa, en azından beni aramalarını arzu ederdim. Eski başkanımız Kazım Yılmaz'ı aradım ve aday olup olmadığını sorduktan sonra aday olarak ortaya çıktım. 21 gün önce kongre kararı aldım. 15 gündür liste yapıyorlar ancak bir kez olsun aramıyorlar. Bunun arkasında başka şeyler var. Bugüne kadar sustum, bundan sonra konuşacağım. Son dakika bana 'liste hazırlayalım' diye haber yolluyorlar. Böyle bir şey yok" diye konuştu.

Konuşması sırasında duygulanan Kar, "Vakit kaybetmeden kulübe gidip çalışmaya başlayacağım. Kongrede göreve tekrar geldiğimi öğrenen 6 futbolcumuz tek tek aradı ve Türkiye Futbol Federasyonuna alacakları noktasında başvurduklarını ancak bunu geri çekeceklerini belirtti. Biz, kulüpte yöneticilik yapmadık, ağabey-kardeş gibi olduğumuz için futbolcularımız da böyle bir davranış sergiledi. Onlara da çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz