Futbol

Salih Özcan: Kararımı verdim buradayım

14 Kasım 2022 Pazartesi 23:51 - Son Güncelleme 14 Kasım 2022 Pazartesi 23:56  |  Kaynak : AA

A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosunda yer alan Salih Özcan ile Samet Akaydın, İskoçya ve Çekya ile yapacakları özel maçları heyecanla beklediklerini söyledi.

Mili futbolcu Salih Özcan daha önce Lüksemburg ve Faroe Adaları karşılaşmalarının aday kadrosundan sakatlığı nedeniyle çıkartıldığını hatırlatarak, "Gelemediğim için çok üzüldüm. Ayağımda darbeye bağlı bir sakatlık vardı. Gelemedim. Türk Milli Takımı için oynamayı dört gözle bekliyordum. Bunun için gurur duyuyorum. Ailem de gurur duyuyor. Dört gözle bekliyorduk. Kararımı verdim buradayım ve çok mutluyum." diye konuştu.

EURO 2024'ün Almanya'da düzenlenecek olmasının kendisini ekstra motive ettiğinin altını çizen Salih, "Orada doğdum, büyüdüm. Ailem orada yaşıyor. Zor bir gruptayız. Ancak çaba gösterirsek başarılı oluruz." değerlendirmesinde bulundu.

Salih, milli takım aday kadrosuna ilk kez davet edilen Arda Güler'le ilgili düşüncesinin sorulması üzerine ise "Genç bir takımız. Ancak yine de tecrübeliyiz. Arda Güler iyi oyuncu. Tekniği çok iyi. Zaman gösterecek ama inşallah güzel bir kariyer geçirir. Onun için de hayırlısı." şeklinde görüş belirtti.

Milli futbolcu, Borussia Dortmunda'daki performansı hakkında ise "Şampiyonlar Ligi’nde iyi oynadık. Grubu ikinci sırada bitirdik. Şimdi Chelsea ile eşleştik. İnşallah orada da iyi bir maç çıkartırız. Dortmund’da iyi gidiyor. Ligde şu an altıncı sıradayız. Ancak daha iyi bitebilirdi. Benim için de Dortmund için de hayırlısı." şeklinde konuştu.

Samet Akaydın: Küçüklükten beri en büyük hayalim milli takım forması giymek

A Milli Takım aday kadrosuna ilk kez davet edilen Adana Demirsporlu oyuncu Samet Akaydın ise "Benim küçüklükten beri en büyük hayalim milli takım forması giymek. Bana bu şansı veren bütün hocalarıma teşekkür ediyorum. Hedeflerimiz bununla kalmayacak. Devam edecek. Her şey bundan sonra başlıyor. Antrenmanlarda kendimi gösterip, milli takım bünyesinde istikrarlı bir şekilde devam etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Samet, 28 yaşında ilk kez milli takıma davet edildiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Ben Montella hocanın gelmesinin ardından çok şeyin geliştiğini düşünüyorum. Ona buradan teşekkür etmek istiyorum. Bana çok şey kattı. Her antrenman öncesi, her antrenman sonrasında ilgileniyor. Oldukça iyi bir ilişkimiz var. Benim çalışmayı seven bir yapım var. Pes etmeyi sevmiyorum. 28 yaşında milli takıma seçilmem bunu gösteriyor. Hocalarımız da performanslarımızın karşılığını veriyor. Ben her zaman ileriye dönük düşünüyorum. Hedefim burasıydı. Bundan sonraki hedefim de burada kalıcı olup, 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerinde devam etmek."

Milli takımdaki rekabet hakkında da konuşan stoper Samet, "Mevkimizdeki oyuncular iyi oyuncular. Ancak biz de onlar gibi olabiliriz. Onlar da buralardan yükseldi. Kendime güvenim sonsuz. Herkesle rekabet içinde olurum. İnşallah güzel bir rekabetle, beraber götürürüz. Tayyip Talha benim kardeşim gibi. Beraber forma giydik. Buraya gelmesine çok sevindim. O da buralara hak ederek geldi. Konuşuyoruz zaten. Burada olmak bizi mutlu ediyor. Biz de elimizden gelen ne varsa sahada gösterip, bize güvenenlerin güvenini boşa çıkartmak istemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İtalyan Teknik adam Vincenzo Montella'nın takımın başına geçmesinin kendisi için dönüm noktası olduğunu aktaran Samet Akaydın, "Montella’nın gelişiyle benim için kırılma başladı. Keçiörengücü’nde iyi bir sezon geçiriyordum. Süper Lig’den teklifler gelmişti. Ben Adana Demirspor’u tercih ettim. Burada başkanımız Murat Sancak’ın çok büyük emeği var. Ona teşekkür ederim. Bana çok güvendi. Orada bir forma şansı sıkıntısı yaşadım ilk geldiğimde. Montella’nın gelmesiyle değişik bir Samet oldum. Onun bana katkısı gerçekten çok fazla oldu. Benim dönüş noktam Montella’nın gelmesiyle başladı." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
"Çocuklar, yüreklerini ortaya koydu"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz