Futbol

Şampiyon Beşiktaş

10 Nisan 2016 Pazar 15:37 - Son Güncelleme 10 Nisan 2016 Pazar 14:19

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı, ligi şampiyon bitirmeyi garantiledi.

 Kadınlar 2. Lig'de Beşiktaş, deplasmanda Ağrı Birlikspor'u 3-2 yenerek, ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Stadı'nda oynanan karşılaşmada, siyah-beyazlıların gollerini Başak Gündoğdu (2) ve Emine Ecem Esen atarken, Ağrı Birlikspor'un gollerini ise Gizem Başkaya ve Havva Nur Şanlıtürk kaydetti.

Ligde namağlup olarak 20 hafta sonunda puanını 54'e yükselten Beşiktaş, Kadınlar 2. Lig’de şampiyonluğunu ilan etti ve gelecek sezon Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı.

Beşiktaşlı kadın futbolcular, şampiyonluk sevincini kendilerini desteklemeye gelen Ağrı'daki taraftarlarla paylaştı.

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Mutlucan Zavotçu, maç sonu yaptığı açıklamada, kadın futboluna ivme kazandırmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Kadınların toplumda sosyal alandaki yerine vurgu yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda da bu topraklarda olmak çok önemli. Gittiğimiz her yerde olduğu gibi Ağrı'da da çok dostane şekilde karşılandık. Havaalanından maça kadar herkes bize eşlik etti." diye konuştu.

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı olarak ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğu ilan ettiklerini belirten Zavotçu, bundan sonraki hedeflerinin 1. Lig'de de şampiyon olup Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil etmek olduğunu dile getirdi.

Sıradaki Haber
Şanlıurfaspor'da küme düşme korkusu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz