Futbol

"1-0 da olsa kazanmak istiyoruz"

04 Kasım 2013 Pazartesi 17:27 - Son Güncelleme 04 Kasım 2013 Pazartesi 17:42

Kopenhag T.Direktörü Solbakken: "Kazanırsak şansımız devam edecek."

Copenhagen Teknik Direktörü Stale Solbakken ilk maçta Galatasaray önünde istedikleri gibi oynayamadıklarını belirterek, "Ama artık rakibimizi daha iyi tanıyoruz" dedi.

Solbakken, Arena'daki ilk maçta atmosferden de olumsuz etkilendiklerini belirterek, "Galatasaray'a karşı oynadığımız ilk maçta istediğimiz oyunu sergileyemedik. Ayrıca ateşli atmosferden de kötü etkilendik diyebilirim. Şimdi sahamızda olacağız. Son dönemlerde iyi maçlar çıkardık. Galatasaray'ı da ilk maçtan sonra daha iyi tanıyoruz. Şans da bizden yana olursa, iyi bir sonuç alabiliriz" diye konuştu.

PARKEN STADI'NDAKİ UEFA ZAFERİ

Solbakken, Galatasaray'ın Parken Stadı'ndaki geçmişi hakkında sorulan soruya şöyle yanıt verdi: "Oyuncular, taraftarlar burayı elbette hatırlayabilirler ama biz hatırlamamalarını umuyoruz. Maçtan sonra biz bu hatıraları silmek istiyoruz. Çünkü takımımın son dönemlerdeki performansına güveniyorum."

Tecrübeli hoca maçtan mutlak galibiyetle ayrılmak istediklerini vurgulayarak, "Eğer 1-0 önde olursak, rakibimiz bize büyük baskı kuracak. Ancak bu bizim için de fırsatlar yaratacaktır. Öne geçmek bizim için elbette önemli ama ben 1-0 da olsa kazanmamızı istiyorum. Çünkü kazanırsak şansımız devam edecek."

Copenhagen'in hocası şöyle devam etti: İlk maçta kalite farkını zaten gördük. Ama şimdi yarın taraftarımızı hayâl kırıklığına uğratmamak için elimizden geleni yapacağız. Her iki takım için de maç kolay olmayacak. Bunun bilincindeyiz."

Solbakken, Galatasaray maçındaki kadrosunu belirleyip belirlemediği yönündeki bir soruya şöyle yanıt verdi: "Hafta sonundaki maçtan birkaç değişiklik olabilir. Şampiyonlar Ligi bambaşka bir ortam. Ancak henüz tam olarak karar vermiş değilim. Önce sırt üstü yatarım, sonra yüz üstü yatarım, rüyamda belki bir oyuncumun gol attığını görür ve onu tercih ederim, bilemiyorum."

"BEKLENTİLERİMİZ ÇOK YÜKSEK"

Danimarkalı hoca ilk maçla ilgili şöyle konuştu: "İstanbul'daki ilk maçta ilk 20-25 dakikalık bölümde çok zorlandık. Savunma problemleri de yaşadık. Bu maça kendimizi hazırladık. Her takım kendi evinde puan kaybedebilir. Ama bizim bu maçtan beklentilerimiz yüksek. Oradaki maçı unutup buradaki maça motive olup elimizden geleni yapacağız."

Solbakken, Sneijder ve Muslera'nın forma giyemeyecek olmalarıyla ilgili gelen soruya verdiği yanıt şöyle oldu: "Galatasaray'ın birinci kalesinin dışında da kaliteli kalecisi vardır. Sneijder'in oynamaması bizim için elbette küçük bir avantaj ama sonuçta futbol bir takım oyunu. Galatasaray bu sezon genelde Drogba'nın üzerine kurdu oyun sistemini. Bunları fazla düşünmemeliyiz. Futbol kollektif bir oyun. Galatasaray, eksik oyuncularının yerini doldurabilecek kaliteye sahip."

Sıradaki Haber
Tevez'den Ronaldo için ilginç yorum
Yükleniyor lütfen bekleyiniz