Futbol

Aboubakar, 169 gün sonra...

21 Kasım 2017 Salı 20:21 - Son Güncelleme 21 Kasım 2017 Salı 20:33

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Porto ile oynanan 5. hafta karşılaşmasında ideal 11'ini sahaya sürdü.

Süper Lig'de Teleset Mobilya Akhisarspor ile oynanan karşılaşmada farklı bir 11'e şans veren Güneş, sakatlığı geçen Pepe'ye tarihi maçta görev verdi. Portekiz milli takım formasıyla yaşadığı sakatlık nedeniyle son lig mücadelesinde kadroda yer almayan Pepe, Porto maçında savunmanın göbeğinde her zaman olduğu gibi rakip hücumlarını engellemeye çalıştı.

Pepe'nin yokluğunda savunmada oynayan Gary Medel ise yedekler arasında yer aldı.

- Babel ve Cenk de ilk 11'de

Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasında yedek soyunan ancak ikinci yarı oyuna dahil olan Cenk Tosun ve Ryan Babel de Şampiyonlar Ligi'ndeki zorlu karşılaşmada ilk 11'de şans buldu.

Süper Lig karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan Jeremain Lens ile Alvaro Negredo, Porto maçında yedekler arasında yer alırken, bu oyuncuların yerine Cenk Tosun ve Babel görev yaptı.

- Caner Erkin kadroda

Şenol Güneş, Caner Erkin'i de maç kadrosuna dahil etti.

Süper Lig'de Medipol Başakşehir karşılaşmasının ardından yaptığı hareket nedeniyle 6 maç ceza alan Caner Erkin, uzun bir aradan sonra kadroda kendisine yer buldu. Cezası nedeniyle şu ana dek Aytemiz Alanyaspor, Göztepe ve Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmalarını kaçıran siyah-beyazlı oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde Monaco ile oynanan mücadelede ise Güneş tarafından kadroda tercih edilmemişti.

Siyah-beyazlı ekipte ayrıca Tolga Zengin, Matej Mitrovic ve Oğuzhan Özyakup da yedekler arasında yer aldı.

- Aboubakar, eski takımına karşı

Geçen sezon kiralık olarak Beşiktaş'ta oynayan Vincent Aboubakar, bu sefer Porto formasıyla Vodafone Park'a çıktı.

Siyah-beyazlı takımda geçen sezon 12 lig, 6 Avrupa ve 1 Türkiye Kupası golüne imza atan Aboubakar, 169 gün sonra eski takımına karşı Vodafone Park'da sahada yer aldı.

- Tarihi maça büyük ligi

Beşiktaşlı taraftarlar, tarihi maça büyük ilgi gösterdi ve stadı tamamen doldurdu.

Karşılaşmanın başlamasını coşkulu tezahüratlarla bekleyen taraftarlar, mücadele öncesinde oyuncuları tribüne çağırarak moral verdi.

Bu arada az sayıdaki Porto taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek vermeye çalıştı.

- Maç öncesi yemek

Karşılaşma öncesi siyah-beyazlı kulübün yöneticileri, Porto heyeti ve UEFA delgesine bir yemek verdi.

Vodafone Park'taki restoranda gerçekleştirilen yemeğe Beşiktaş Kulübü adına başkan Fikret Orman, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Ürkmezgil ve Hüseyin Mican, Porto Kulübü Başkanı Jorge Nuno Pinto da Costa ile kulüp yetkililerinin yanı sıra UEFA Delegesi Rudolphe Mannaerts katıldı.

Yemeğin ardından Fikret Orman, Jorge Nuno Pinto da Costa ile Rudolphe Mannaerts'a günün anısına plaket takdim etti.

Sıradaki Haber
"Maç bizim için önemli"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz