Futbol

Barcelona mı, Liverpool mu?

01 Mayıs 2019 Çarşamba 09:41 - Son Güncelleme 01 Mayıs 2019 Çarşamba 12:04

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final karşılaşmasında Barcelona, bu akşam evinde İngiliz temsilcisi Liverpool’u ağırlayacak.

"Erken final" olarak nitelendirilen dev mücadele bu akşam TSİ 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı Hollandalı hakem Björn Kuipers yönetecek.

Barça gözünü kupaya dikti

Geçtiğimiz hafta La Liga'da şampiyonluğu garantileyen Barcelona, Devler Ligi'ni de kazanmak istiyor.

Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 31 iç saha maçını kaybetmeyen Katalan ekibi, turnuva tarihinin en uzun serisini elinde bulunduruyor.

Valverde'nin öğrencileri; son 16 turunda Lyon'u, çeyrek finalde ise Manchester United'ı eleyerek yarı finale çıkma başarısı göstermişti.

Katalanları deplasmanda yenen tek İngiliz takımı

İngiltere Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren Liverpool da Devler Ligi'nde finale çıkmanın hesaplarını yapıyor.

Avrupa arenasında Barcelona'yı deplasmanda yenen tek İngiliz takımı olan kırmızılılar, bunu bir kez daha başararak, evine avantajlı dönmenin peşinde. (2006-2007 Sezonu, Barcelona 1-2 Liverpool)

Daha önce 11 kez yarı finale yükselen Liverpool; son 16 turunda Bayern Münih'i, çeyrek finalde ise Porto'yu kupanın dışına itti.

Maça dair notlar

-Barcelona Şampiyonlar liginde 10 maçtır kaybetmezken, İngiliz temsilcisi Liverpool ise son 3 maçında en az iki gol atarak galip gelmeyi bildi.

-İspanyol temsilcisinde sakatlığı bulunan Rafinha kadroda yer almazken, Liverpool’da ise İngiliz futbolcu Adam Lallana’nın durumu şüpheli.

-Barcelona (499), Şampiyonlar Ligi tarihinde 500 gole ulaşan ikinci kulüp olmak için sahaya çıkıyor.

-Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi tarihinde 11'inci kez yarı finale yükselen Liverpool, 1964/65 (Inter) ve 2007/08'de (Chelsea) finale çıkamadı.

Öte yandan dev maç öncesi her iki takımın teknik direktörü basının karşısına geçti.

“Finali biz oynayacağız!”

Ev sahibi Barcelona’nın teknik direktörü Ernesto Valverde, konuşmasının başında iddialı sözler sarf ederken, "Hangi takımın finale daha uygun olduğunu bilmiyorum ama Madrid'de finali oynayan taraf biz olacağız" dedi.

“Messi kupayı istiyor, bu bizim için tehdit”

Liverpool patronu Jürgen Klopp ise Barcelona takımının sadece Lionel Messi'den oluşmadığına vurgu yaptı. İspanyol devinin kaliteli bir ekip olduğunu kaydeden Klopp, "Barcelona, sadece Messi'den oluşmuyor. Çok kaliteli bir ekipleri var. Halihazırda şampiyon oldular. Messi, Şampiyonlar Ligi kupasını istediğini söylemişti. Bu söz hepimiz için tehdit aslında." diyerek görüşlerini bildirdi.

Valverde’den Klopp’e ‘Camp Nou’ yanıtı

Liverpool’un teknik direktörü Jürgen Klopp yaptığı açıklamada, "Camp Nou, yalnızca bir stadyum. Çok büyük ancak bir futbol tapınağı değil. Bir şekilde üstesinden gelmek gerek. Orada oynayan takımların kötü anlar geçirdiğini biliyoruz. Şimdi biz de oraya çıkıp bu atmosferi tecrübe edeceğiz" dedi.

Alman teknik adamın bu sözlerine karşın Valverde, "Son maçlarımızda tribünlerde 90 bini aşkın taraftarımız vardı ve maçların kaderine doğrudan etki ettiler. Klopp'un sözleri sonrası, bu olayı içselleştirecek ve bir reaksiyon vereceklerdir" diyerek yanıtladı.

MUHTEMEL 11’LER:

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Arthur, Coutinho, Suarez, Messi

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Van Dijk, Matip, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Henderson, Mane, Salah, Firmino

Karşılaşmanın rövanşı ise 7 Mayıs Salı günü Anfield Road'ta oynanacak.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Avrupa’nın gol makinesi: Ajax
Yükleniyor lütfen bekleyiniz