Futbol

Beşinci kez İspanyol finali

23 Mayıs 2014 Cuma 11:05 - Son Güncelleme 23 Mayıs 2014 Cuma 11:39

Şampiyonlar Ligi'nde bugüne dek 4 kez aynı ülke takımları finalde karşılaştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid-Atletico Madrid maçıyla aynı ülke ekipleri beşinci kez finalde karşı karşıya gelecek.

Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en büyük organizasyonunda bugüne dek 4 kez aynı ülkeden takımlar finalde karşılaştı. İspanyol, Alman, İtalyan ve İngiliz ekipleri UEFA Şampiyonlar Ligi finallerinde kendi ülke takımlarıyla karşılaşırken, "Devler Ligi" ikinci kez İspanyolların finaline sahne olacak.

Bu kupada daha önce Real Madrid-Valencia, Milan-Juventus, Manchester United-Chelsea ve Bayern Münih-Borussia Dortmund finalleri oynandı.

- İspanyol finali

UEFA şampiyonlar Ligi'nde ilk olarak 1999-2000 sezonunda bu yılın finalisti Real Madrid ile Valencia, aynı ülke takımları olarak karşı karşıya geldi.

Fransa'daki Stade de France'da oynanan finalde Real Madrid, sahadan 3-0 galip ayrıldı ve kupanın sahibi oldu.

- İtalyanlar İngiltere'de karşılaştı

2002-2003 sezonunda ise iki İtalyan ekibi Milan ile Juventus finalde eşleşti. Manchester'daki Old Trafford Stadı'nda oynanan karşılaşma golsüz berabere sonuçlandı.

Milan, penaltılarda 3-2 üstünlük sağlayarak, kupayı 6. kez müzesine götürmeyi başardı.

- İngilizlerin finalinde kazananı penaltılar belirledi

İngiliz ekipleri Manchester United ile Chelsea arasında 2007-2008 sezonundaki finalde kupayı kazananı penaltı atışları belirledi.

Moskova'daki Luzhniki Stadı'ndaki final maçı 1-1 berabere sona ererken, Manchester United, penaltılarda 6-5 üstünlük sağladı ve şampiyonluğa ulaştı.

- Geçen sezon Almanlar finale çıktı

Bu sezon olduğu gibi geçen sezon da aynı ülke takımları finalde karşılaştı.

Alman takımları Bayern Münih ile Borussia Dortmund'u Londra'daki Wembley Stadı'nda karşı karşıya getiren finalde, Bavyera ekibi sahadan 2-1 galip ayrıldı.

- Diğer kupalar

Aynı ülke takımları, UEFA Şampiyonlar Ligi dışında diğer UEFA organizasyonların da da karşı karşıya geldi.

İspanyol takımları Atletico Madrid ile Athletic Bilbao arasında 2012 UEFA Avrupa Ligi finalinde Madrid ekibi Bükreş'te 3-0 kazandı.

Yine İspanyolları finalde bir araya getiren UEFA Kupası finalinde 2007 yılında Sevilla ile Espanyol karşı karşıya geldi. Sevilla, rakibini penaltılarla geçerken, aynı yıl oynadığı UEFA Süper Kupa'da da Barcelona'yı 3-0'lık skorla geçti.

Sıradaki Haber
Şampiyonlar Ligi'ne R.Madrid damgası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz