Futbol

Fatih Terim: Falcao için maç öncesi karar vereceğiz

10 Aralık 2019 Salı 20:01 - Son Güncelleme 11 Aralık 2019 Çarşamba 00:18

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Mario Lemina, PSG maçı öncesi basın toplantısında konuştu. Terim, kaybetmeden korkmayan bir Galatasaray'ın sahada olacağını belirterek, Falcao için de maç öncesi karar vereceklerini söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son hafta maçında Fransa'nın Paris Saint-Germain (PSG) ekibine konuk olacak Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ile futbolcu Mario Lemina maç öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"3-4 aydaki süreç futbol hayatımda kayda değer bir dönem olarak yer alacaktır"

Deneyimli teknik adam takımdaki eksikliklerle ilgili konuştu.

"Hücumda az gol attığımız istatistiksel olarak doğru. O kadar kolay ki bu soruyu sormak. Elinizde Di Maria, Cavani, Mbappe, Icardi, Neymar, Choupo-Moting varsa bu soruyu sormak kolay. Bunların üçü yedek olacak yarın. Rakibimizin hücum bölgesindeki isimlere bakıldığında bazı sorular kolay olur. Bizde de UEFA'nın cezasına rağmen oluşturduğumuz kadrodan 7-8 ismi hatta onlardan biri de Falcao'yu bir araya getiremedik. Bizde sakatlıkların üstüne Falcao ve Andone de kadroda olmayınca sıkıntılar yaşadık. Teknik adamlık kariyerimde sıkıntılar, zor anlar olmuştur ama son 3-4 aydaki süreç futbol hayatımda kayda değer bir dönem olarak yer alacaktır."

"Falcao için maç öncesi karar vereceğiz"

"En önemli şey mücadeleyi bırakmadan oynamaktır. Galatasaray'a da yakışan budur. Falcao bizle beraber ama ne kadar oynayacak, tamamını çıkaramaz da 45 dakika oynar mı, önce mi, sonra mı olacak maç öncesi karar vereceğiz. O da olmazsa birileri oynayacak. PSG'nin maçın favorisi olduğunu söylemek bir kehanet değil. Hiç kimse maça çıkmadan kaybetmez. Burada kaybetmekten korkmayan bir Galatasaray olacak. Neyimiz varsa mücadele edeceğiz. Kimseden çekinmiyoruz. Bunun ucunda ölüm yok sonuçta. Oyuncularıma söyleyeceğim şey mücadele etmeleri sonuna kadar. Taraftarlarımız da bunu bizden istiyor."

Lemina: Galatasaray'da uyum konusunda sorun yaşamadım

Mario Lemina, güçlü bir takım olduklarını yarın göstermek istediklerini vurguladı.

"Zorlu bir maça çıkacağız ama inancımız var. Zorlu da bir takımla karşılaşacağız ama iyi bir performans sergilememiz gerekiyor. Çok güçlü bir takıma sahibiz. yarın bunu göstememiz gerekiyor. Çok zor dönemler geçirdim kariyerimde, zorlu yollardan buralara geldim. Galatasaray sayesinde tekrar istediğim gibi oynayabiliyorum, umarım bu şekilde devam ederim. Galatasaray'da uyum konusunda sorun yaşamadım. Ben kolay bir şekilde adapte olabiliyorum gittiğim takımlara. Bu konuda hiçbir zaman sorun yaşamadım. Galatasaray'da saha içinde ve dışında Fransızca ve İngilizce konuşan isimler bulunması elbette işimi kolaylaştırıyor."

"Daha çok çalışmamız gerekiyor. Amaçlarımıza ulaşmak istiyorsak çalışmalıyız. Real Madrid ve PSG'nin defansı iyi, çok çalışmamız gerekiyor. PSG'ye karşı en iyi defansı oynamak bizim elimizde. 3 puan için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. PSG’ye karşı bir taktik var denilemez. En iyi futbolumuzu oynayabilmek bizim elimizde ve 3 puanı elde etmek çok önemli. Elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Sakatlanmama karşı yine de daha iyi oldum ve umarım daha da iyi bir duruma geleceğim. Buna inanıyorum. Umarım çok ilerleriz."

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
"Belki rotasyon yapabiliriz"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz