Futbol

Casillas'tan bir rekor daha

15 Mart 2017 Çarşamba 15:23 - Son Güncelleme 15 Mart 2017 Çarşamba 15:29

Porto'nun kalecisi Iker Casillas, Juventus-Porto maçının ardından tarihe geçti. Tecrübeli file bekçisi, 175 maç ile "Avrupa kupalarında en çok maça çıkan futbolcu" unvanını elde etti.

Dünya futbolunun saygı duyulan ismi, Iker Casillas Fernandez... İspanyol file bekçisi, 2015 yılında trajik bir şekilde 16 yıldır formasını giydiği Real Madrid'den ayrıldı ve Porto'ya transfer oldu.

Efsane kaleci, daha 18 yaşında altyapısından yetiştiği Real Madrid forması ile Devler Arenası'na ilk adımını atmıştı. 19 yaşında ise UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Valencia'yı 3-0 'lık skorla yenen Real Madrid'in file bekçisi olan Iker, organizasyonun finalinde forma giyen en genç kaleci olarak da tarihe geçti.

Tecrübeli file bekçisinin kariyerinde Dünya Kupası, Şampiyonlar Ligi Kupası ve Süper Kupa gibi bir çok başarı öyküsü bulunuyor.

Rekora doymayan 35 yaşındaki kaleci, Şampiyonlar Ligi'ndeki 16'ıncı sezonunda Porto'nun Juventus karşısında 175'inci maçına çıktı.

Bu karşılaşma ile Maldini'yi geride bırakan Casillas, "Avrupa Kupalarında en çok maça çıkan futbolcu" unvanının da sahibi oldu.

İspanyol kaleci ayrıca, Şampiyonlar Ligi'nde 51 maç gol yemeden en çok maç tamamlayan kaleci rekorunun da sahibi..

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Leicester'a Shakespeare dokunuşu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz