Futbol

Cenk Tosun yerine Aboubakar

13 Eylül 2016 Salı 22:06 - Son Güncelleme 13 Eylül 2016 Salı 19:15

Süper Lig'in ilk 3 haftasında 4 gol atan Cenk, Benfica maçında yedek soyundu.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica ile karşılaşan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, son oynadıkları lig maçına göre kadroda büyük değişiklik yaptı.

Tecrübeli teknik adam, Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u yendikleri maçın kadrosundan 7 değişiklik yaparak takımını Benfica karşısında sahaya sürdü.

Kardemir Karabükspor karşısında ilk 11'de sahaya çıkan kaleci Fabricio Agosto Ramirez'in yedek soyunduğu karşılaşmada kalede Tolga Zengin görev aldı.

Güneş, savunmanın sağında ve solunda da rotasyon yaptı. Son maçta sağ kanatta şans bulan Gökhan Gönül, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk karşılaşmada yedekler arasında yer alırken, son mücadelede sol bek oynayan Caner Erkin bu sefer aynı kanatta önde görevini sürdürdü. Caner'in arkasında ise Adriano Correia ilk 11'de sahaya çıktı.

Hutchinson ve Quaresma ilk 11'de

Şenol Güneş'in, Kardemir Karabükspor maçında kadroya dahi etmeyerek dinlendirdiği tecrübeli oyuncular Atiba Hutchinson ile Ricardo Quaresma, Benfica maçında formalarına yeniden kavuştu.

Hutchinson, Gökhan İnler'in yanında orta alanda rakip ataklarını karşılarken, Quaresma ise Ömer Şişmanoğlu'nun yerine orta sahanın sağında şans buldu.

Kardemir Karabükspor maçında Olcay Şahan'ın oynadığı sol kanatta Caner Erkin forma giyerken, hücuma dönük orta sahada Tolgay Arslan'ın yerine Oğuzhan Özyakup görev aldı.

Cenk Tosun yedek, Aboubakar sahada

Sezon başından itibaren formda bir görüntü veren ve Süper Lig'in ilk 3 haftasında 4 gol atan Cenk Tosun, Benfica karşısında yedek soyundu.

B Grubu ilk hafta mücadelesinde Beşiktaş'ta forvette Vincent Aboubakar ilk 11'de sahaya çıktı. Siyah-beyazlı takımın Portekiz'in Porto takımında kiraladığı Aboubakar, ilk kez bir resmi maçta ilk 11'de forma giydi.

Beşiktaş'ın Benfica'dan kiraladığı Anderson Talisca ise yedekler arasında yer aldı. Siyah-beyazlı takımın Brezilyalı oyuncusu Luiz Rhodolfo da yedek soyunan oyunculardan biri oldu.

Şenol Güneş; Necip Uysal, Kerim Frei, Atınç Nukan ve Utku Yuvakuran'ı ise Benfica maçı kadrosuna dahil etmedi.

Rui Vitoria cezalı

Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, geçen sezon takımının Bayern Münih ile yaptığı karşılaşmada aldığı cezadan dolayı takımın başında sahaya çıkamadı.

Portekiz temsilcisinde sakatlıkları bulunan Kostas Mitroglou, Rafa Silva, Raul Jimenez, Jonas ve Jardel, Beşiktaş maçında kadroda yer almadı.

Benfica'da her maç öncesi gerçekleştirilen gösteri, Beşiktaş mücadelesinde de tekrarlandı. Siyah-beyazlı takım gibi kartal sembolünü kullanan ve iç saha maçlarında bu yönde organizasyon yapan Benfica'da eğitimli kartal, bütün tribünlerin üstünde uçtuktan sonra saha içinde hazırlanan platforma kondu.

Karşılaşmada Luz Stadı tribünlerinin büyük bölümünde boşluklar oldu. 250'ye yakın siyah-beyazlı taraftar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

Bu arada UEFA Gençlik Ligi'nde yine Portekiz'de oynanan maçta Beşiktaş ile Benfica 0-0 berabere kaldı.

Sıradaki Haber
VİDEO | City-Mönchengladbach maçı ertelendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz