Futbol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan UEFA ve F1 yönetimine eleştiri

20 Mayıs 2021 Perşembe 00:26 - Son Güncelleme 20 Mayıs 2021 Perşembe 01:40  |  Kaynak : TRT SPOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Formula 1 yarışı ile Şampiyonlar Ligi final maçının Türkiye'den alınmasını değerlendirdi. UEFA ve Formula 1 yönetimini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bana göre siyasi bir karar aldılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençler ile söyleşi yaptı.

Gençlerin sorularını cevaplandıran Erdoğan, Formula 1 yarışı ile Şampiyonlar Ligi final maçının Türkiye'den alınmasını değerlendirdi.

UEFA ve Formula 1 yönetimini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyden önce gerek UEFA gerek Formula 1 konusunda bana göre siyasi bir karar aldılar. Siyasi bir karar diyorum, çünkü 1-2 yıl öncesinden özellikle Şampiyonlar Liginin Türkiye'de oynanacağına dair kararı bildirmişlerdi." dedi.

"Bize 2023 Şampiyonlar Ligi'ni verme taahhüdünde bulundular"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiliz liginden iki takımının finale yükselmesi sonrası ibrenin birden değiştiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Daha önce İngiltere. Sayın Başbakan'a da pek bu arada ulaşamadık, bu işte çok baskı yaptı. Tabii biz de UEFA'ya bu konuda gerekli baskıları gerek oradaki arkadaşımız vasıtasıyla gerekse İngiltere'deki bakanlar aracılığıyla yaptıysak da sonunda işte bize 2023 Şampiyonlar Ligini verme taahhüdünde bulundular ve Portekiz'e bu seneki Şampiyonlar Ligini kaydırdılar. Formula 1'e gelince, Formula 1'de de geçen yıl biliyorsunuz bizde gerçekten çok çok başarılı bir organizasyon yapıldı ve Formula 1'le ilgili olarak da katılımcıların hepsi de 'biz de gerek organizasyonun gerekse pistin onlar için çok çok verimli olduğunu, güzel olduğunu' söylediler, buradan da memnuniyetle ayrıldılar. Ve bu sene de öncelikle bize bunun verildiğini söylediler ama sonra bir anda tekrar buradan farklı bir yere Formula 1'i de kaydırdılar. Biz de 'olanda hayır vardır' diyoruz, çok da üzülmüyoruz, hayırlı olsun."

Sıradaki Haber
Liverpool, Şampiyonlar Ligi'ne göz kırptı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz