Futbol

Dev final için nefesler tutuldu

31 Mayıs 2017 Çarşamba 21:48 - Son Güncelleme 31 Mayıs 2017 Çarşamba 21:53

Cardiff’te nefesler tutuldu, dev final bekleniyor. Real Madrid ile Juventus arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak şehirde, hazırlıklar tamamlanmak üzere…

Galler'in başkenti Cardiff, UEFA Şampiyonlar Ligi finali için kapılarını sporseverlere açıyor. Juventus ve Real Madrid arasında oynanacak dev mücadeleye, Milenyum Stadyumu ev sahipliği yapacak.

75 bin seyirci kapasitesi bulunan stat, daha önce İngiltere Federasyon Kupası finali ve Rugby Dünya Kupası gibi önemli karşılaşmalara da tanıklık etti.

Lyon ve Paris St Germain arasında oynanacak Kadınlar Şampiyonlar Ligi finaline de ev sahipliği yapacak olan şehir, iki büyük organizasyon nedeniyle kapasitesinin üzerinde taraftarı ağırlayacak.

Hafta sonuna kadar 170 bin spor severin Başkent Cardiff'e gelmesi beklenirken, şehirde yalnızca 4 bin otel odası bulunması endişeleri artırıyor.

Bir diğer alternatifse, Cardiff'e 55 km mesafede bulunan Swansea'daki oteller... Talebin fazla, sayının yetersizliği nedeniyle de konaklama fiyatları hayli yüksek. Bir otelin geceliği, 4 bin 650 sterlinden başlıyor.

Cardiff yerel yönetimi, stadyumdan 20 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan iki geniş alanda, 5 bin kişilik kapasitesi bulunan bir kampla, konaklama sıkıntısını hafifletmeye çalışıyor.

Organizasyon için Cardiff Kalesi de Şampiyonlar Ligi ruhuna yakışır bir görünüme büründü.

Büyük mavi bir ejderha ve Şampiyonlar Ligi kupasının bir kopyası, kalenin üzerine yerleştirildi. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden 32 takımın afişleri de kalenin duvarlarını süsledi.

Bu dev karşılaşma, başkentin şimdiye kadar yaptığı en büyük spor organizasyonu olma özelliği taşıyor.

Sıradaki Haber
Real Madrid tarih yazma peşinde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz