Futbol

“Diagne hata yaptı, cezasını çekiyor”

25 Kasım 2019 Pazartesi 20:10 - Son Güncelleme 25 Kasım 2019 Pazartesi 22:01

Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda Galatasaray ile karşılaşacak Club Brugge’da teknik direktör Philippe Clement, kadroya dahil etmediği Mbaye Diagne'nin hata yaptığını ve cezasını çektiğini söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. hafta maçında yarın deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak olan Club Brugge’de teknik direktör Philippe Clement ve futbolcu Brandon Mechele müsabaka öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Diagne bir hata yaptı ve şu an bunun cezasını çekiyor”

Mbaye Diagne’nin takımdaki durumuna değinen Philippe Clement, “Şu an bizim takımımıza bağlı bir oyuncu Diagne. Bu konuyla ilgili bir şey söylemek istemem. Birkaç gün içinde her şey değişebilir, şu an burada başka bir ekiple, başka oyuncularımla beraberim. Şu an burada bulunan oyuncuların ön planda olmasını istiyorum. Bir hata yaptı Diagne ve onun cezasını çekiyor. Umarım bundan ders alacaktır ve tekrar aramıza dönecektir” diye konuştu.

“Galatasaray’ın yarın nasıl oynayacağı değil, bizim ne yapacağımız önemli”

Yarınki maçta ellerinden geleni yapacaklarını belirten Clement, “Galatasaray’ın yarın nasıl oynayacağı, hangi dizilişle oynayacağı çok da önemli değil bizim için, biz kendi oyunumuzu oynamaya geldik, bizim ne yapacağımız önemli. Daha önceki Real ve PSG maçlarında rakipleri nasıl zorladıklarını gördük. Biz elimizden geleni yapıp istediğimizi almaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Yarın sahaya çıkıp kendi oyunumuzu oynayacağız”

Yarın kendi oyunlarını oynamak istediklerini ifade eden Philippe Clement, “Olumsuzluklara, sorunlara odaklanmıyorum. Ne tür tehlikeler oluşacağına odaklanmak istemiyorum. Neleri daha iyi yapabiliriz, kazanmak için neleri yapabiliriz diye düşünmek istiyoruz. Yarın sahaya çıkıp kendi oyunumuzu oynayacağız” dedi.

“Vormer yarın bizimle olamayacak”

Takım kaptanları Vormer’in maçta forma giyemeceğini vurgulayan Clement, “Vormer kaptanımız bizim ama üç maçtır bizimle yoktu. Bizimle geldi ama sahada olamayacak. Bizim için kaptanımızın olmaması olumsuz bir durum. Ben rica ettim geldi ama maalesef oynayamayacak” açıklamalarında bulundu.

“İkincilik veya üçüncülük üzerinde çok durmuyorum”

Grupta yapabileceklerinin en iyisi için uğraştıklarını söyleyen Clement, “İkincilik veya üçüncülük üzerinde çok durmadım. Daha çok yapabileceğimizin en iyisi için uğraştım. Daha önce oynanan son maçlarda gördük ki beraberliklerle de iyi yerlere gelebiliyoruz. Şimdi de elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Brandon Mechele: Stattaki taraftarı susturmak bizim elimizde

Club Brugge’nin 26 yaşındaki defans oyuncusu Brandon Mechele ise şunları ifade etti:

“Bizim için ne kadar önemli olduğu belli. 3’üncü sıradayız, belki grubu ikinci sırada da bitirebiliriz o yüzden maçın öneminin farkındayız. İyi bir balans kurmamız gerekiyor, hem savunma, hem atakta. Daha önce oynadığımız gibi oynamamız gerekiyor, biz elimizden geleni yapacağız. Evimizde oynadığımız maçta bir puandan fazlasını alabilirdik. Bu karşılaşmada daha fazlasını vereceğiz ve umarım 3 puanı alacağız. Babel, Falcao ve Andone, üçü de önemli oyuncu ama Galatasaray, büyük bir takım. Yedekleriyle de bu eksikliği kapatacaklarını düşünüyorum. Yedeklere fırsat doğacak ve bunu değerlendirmeye çalışacaklardır. Birkaç yıl önce Beşiktaş maçında benzer bir durumla karşılaşıp saha içinde iletişim kuramaz hale gelmiştik. Stattaki taraftarı susturmak da yine bizim elimizde.”

Hazırlıklar tamamlandı

Club Brugge, yarın saat 20.55'te başlayacak Galatasaray karşılaşmasının hazırlıklarını tamamladı.

Türk Telekom Stadı'nda teknik direktör Philippe Clement yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutuldu.

Clement'in saha ortasında yaptığı kısa toplantıyla başlayan idmanda futbolcular, koşu ve ısınma hareketlerinin ardından pas çalışması yaptı. Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise Galatasaray müsabakasının taktik çalışmasının gerçekleştirildiği bildirildi. 

Kaynak: AA, DHA

Sıradaki Haber
Galatasaray Brugge maçına hazır
Yükleniyor lütfen bekleyiniz