Futbol

Dilencileri aşağılayan PSV taraftarlarına şok!

26 Mart 2016 Cumartesi 18:13 - Son Güncelleme 26 Mart 2016 Cumartesi 16:35

PSV, o taraftarlardan 4'üne 1 ila 3 yıl arasında stada giriş yasağı verdi.

Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) ekiplerinden PSV Eindhoven, 15 Mart’ta İspanya’nın başkenti Madrid’de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Atletico Madrid maçı öncesinde göçmen kadın dilencileri aşağılayıcı hareketlerde bulunan taraftarlardan dördünü cezalandırdı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, olaya karıştıkları saptanan 4 kişiye 1 ila 3 yıl arasında değişen oranlarda stada giriş yasağı cezası verildiği belirtildi.

PSV’nin imajını zedeledikleri için söz konusu kişilere yönelik yaptırımda bulunulduğuna değinilen açıklamada, bu tür durumlarda verilen en yüksek cezanın 3 yıl stada giriş yasağı olduğu kaydedildi.

Verilen cezanın sözü geçen kişilerce de kabul edildiğine yer verilen açıklamada, taraftarların yaşanan hadiseden dolayı çok üzgün oldukları ifade edildi.

"Birisi işini kaybetti"

Olaya karışanlarla konuştuklarını belirten PSV Genel Direktörü Toon Gerbrands ise bu kişilerden birisinin işini kaybettiğini aktardı.

Gerbrands, PSV’nin Avrupa’daki imajının geri kazanılması için çaba harcayacaklarını kaydetti.

Atletico Madrid ile PSV Eindhoven arasında 15 Mart Salı günü oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde bir grup Hollandalı taraftar, meydanda oturdukları bir kafeteryada yanlarına gelen ve para dilenen kadınlara küçük düşürücü hareketler yapmıştı.

Sıradaki Haber
Şampiyonlar Ligi'nde format değişikliği
Yükleniyor lütfen bekleyiniz