Futbol

Efsane geri dönüşle final görenler

08 Mayıs 2019 Çarşamba 11:48 - Son Güncelleme 08 Mayıs 2019 Çarşamba 12:55

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 3 farklı yenilginin ardından tarihi bir geri dönüşe imza atan Liverpool, Avrupa kupaları yarı finallerinde bunu yapan 3 takımdan biri oldu.

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Liverpool 3-0'ın rövanşında Barcelona'yı 4-0 yenerek adını finale yazdırdı.  

Böylelikle Avrupa kupaları tarihine bir geri dönüş daha eklendi. Ayrıca İngiliz ekibi, Avrupa kupaları yarı finalinde rakibine 3 farklı kaybedip ardından rövanşı farklı kazanarak finale yükselen 3 takımdan biri de oldu. 

Şampiyonlar Ligi tarihinin yarı finalleri baz alındığında Liverpool bunu başaran ilk takım...

Şimdiki adı UEFA Avrupa Ligi eski adı ise UEFA Kupa Galipleri Kupası olan turnuvanın 1971 ve 1986 sezonlarında Panathinaikos ve Barcelona da böyle bir başarıya imza atmıştı. 

Panathinaikos'u deplasmanda attıkları gol kurtardı

1971 UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda Panathinaikos, yarı final ilk maçında Red Star Balgrade'ye 4-1 mağlup oldu. Ardından rakibini sahasında ağırlayan Yunan ekibi, Balgrade'yi 3-0 yenerek adını finale yazdırmıştı. 

Panathinaikos'un finaldeki rakibi ise Ajax oldu. Bu harika geri dönüşe imza atan Panathinakos, Ajax'a finalde 2-0 kaybetti ve kupayı rakibine kaptırdı. 

Barcelona da geri dönüş yaptı

1986 Kupa Galipleri Kupası'nda ise Barcelona yarı finalde İsveç ekibi Göteborg'a konuk oldu. Eşleşmenin ilk maçında Katalanlar, rakibine 3-0 yenildi. 

Göteborg'u evinde ağırlayan Barcelona rövanşı aynı skorla kazandı. Normal süresi 3-0 biten maçta finalisti penaltılar belirleyecekti. Rakibini penaltılarda 5-4 yenen Barcelona finale yükselerek Steaua Bükreş'in rakibi oldu.

Bu karşılaşmanın da normal süresi 0-0 sona erdi. Penaltı atışları sonucunda Steaua Bükreş 4 penaltıdan 2'sini gole çevirirken Barcelona kullandığı 4 penaltıyı da kaçırdı. 

Karşılaşmayı 2-0 kazanan Steaua Bükreş, Şampiyon Kupa Galipleri Kupası'nın sahibi oldu. 

Finale çıktılar ama kupayı kaybettiler

Yarı final maçlarında efsane bir geri dönüşe imza atan Panathinaikos ve Barcelona'nın bir başka ortak özellikleri de her iki takımın finalde kupayı alamamış olması... 

Kaynak: TRTSPOR

 

 

 

 

Sıradaki Haber
Futbolda unutulmaz "geri dönüşler"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz