Futbol

Enrique motivasyon kaynağını açıkladı

16 Eylül 2015 Çarşamba 09:36 - Son Güncelleme 16 Eylül 2015 Çarşamba 11:11

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Roma ile Barcelona karşılaşacak.

Futbolda, UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Roma ile Barcelona arasında yapılacak maç öncesi Roma Teknik Direktörü Rudi Garcia, bulundukları gruptan üst tura yükselmek istediklerini söyledi.

Roma'nın Fransız çalıştırıcısı Garcia, takımın tesislerinde maç öncesi düzenlediği basın toplantısında, Barcelona karşısında hem tevazulu hem de hırslı oynayacaklarını belirterek, "Bu gruptan çıkmak istiyoruz. Bunu yapmak için 6 maçımız var ve her maçta elimizden gelen her şeyi vereceğiz" dedi.

Oyuncularının mental ve taktik açıdan maça hazır olduğunu dile getiren Garcia, "Maç için sadece bir planımız yok. En az iki tane... Amacımız skoru elde etmek" ifadesini kullandı.

Barcelona'nın büyük, şampiyon bir takım olduğunu ve ligdeki ilk üç maçını kazandığını hatırlatan Rudi Garcia, bordo-mavili ekibin Arjantinli yıldızı Lionel Messi için özel önlem düşünmediklerini, kolektif plan dahilinde çözüm düşündüklerini söyledi.

Garcia, Barcelona maçının kendileri için acı çektirecek ölçüde geçebileceğini, bununla birlikte bütün maç defans yapma gibi bir niyetlerinin olmadığını kaydetti.

Luis Enrique

Roma'yı 2011-2012 sezonunda çalıştıran ve o dönem takımın aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle İtalyan takımıyla yolları ayrılan Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique ise Roma'ya dönmenin, kendisinde güzel ve önemli pek çok anıyı hatırlatan bir anlamı olduğunu belirtti.

Roma ile yazın yaptıkları maçın, yarınki mücadele öncesi bir kriter olamayacağını, rakiplerinin o dönemden bu zaman çok fazla oyuncu transfer ettiğini dile getiren Enrique, yarınki maç için hedeflerini "Şimdi, sadece Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmayı düşünmek istiyorum" sözleriyle açıkladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi adıyla oynanmaya başladığı 1992 sezonundan bu yana hiçbir takımın "Devler Ligi" olarak da anılan bu büyük futbol etkinliğinde üst üste zafer elde edemediğine atıfta bulunan İspanyol teknik adam, "Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için büyük bir motivasyon kaynağımız var. O da; kimsenin daha önce Şampiyonlar Ligi'ni üst üste alamaması" dedi.

Luis Enrique, karşılarında iki hafta önce ligde Juventus'u 2-1 yenen Roma'ya benzer bir Roma göreceklerini, rakiplerini iyi futbol oynamasını bilen bir ekip olduğunu ifade etti.

Öte yandan, 80 bin kişilik Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacak maçın biletleri tamamen tükendi. Romalıların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmayı 350 kadar Barcelonalı taraftarın misafir takıma ayrılan bölümden takımlarına destek vereceği bildirildi.

Etiketler : Luis EnriqueRoma -
Sıradaki Haber
Yasin Öztekin umutlu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz