Futbol

Erzik'ten Beşiktaş-Arsenal maçı yorumu

10 Ağustos 2014 Pazar 12:44 - Son Güncelleme 10 Ağustos 2014 Pazar 12:51

Erzik: "Savunma, birbirinden kopuk oynamazsa Beşiktaş turları geçer" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı ve UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik, UEFA Avrupa Ligi eleme turlarına ilişkin, "Takımın yeni kurulmuş olmasından dolayı ufak tefek bazı hataları olabilir ama sahada sonuna kadar maçı bırakmayan ve efektif hücum yapan Beşiktaş var. Savunma, biraz daha birbirinden kopuk oynamazsa Beşiktaş turları geçer" dedi.

Erzik, UEFA Avrupa Ligi'ne girebilmek için eleme karşılaşmalarının son etabına gelindiğini, kolay takım kalmadığını söyledi.

Turnuvadaki tüm takımlar gibi Beşiktaş'ın da güçlü olduğunu belirten Erzik, "Beşiktaş, yeni takım kurdu, çok da başarılı. Feyenoord ile oynadığı her iki maçını da seyrettim ve çok beğendim" ifadesini kullandı.

Play-off'a gelen her takımın gruplara kalma şansı olduğuna dikkati çeken Erzik, şöyle devam etti:

"Takımın yeni kurulmuş olmasından dolayı ufak tefek bazı hataları olabilir ama sahada sonuna kadar maçı bırakmayan ve efektif hücum yapan Beşiktaş var. Savunma biraz daha birbirinden kopuk oynamazsa Beşiktaş turları geçer. Tabii ki Arsenal iyi bir takım, sanıyorum son ABD Turnuvası'nda da önemli başarı kazandı. Yani maç ortada, her iki tarafın da şansı var. Bazıları kağıt üzerinde teorik olarak daha zayıf görünebilir ama herkes Şampiyonlar Ligi'ne girip maddi manevi büyük kazançlara sahip olmak için sonuna kadar uğraşacak. Dolayısıyla her şey olabilir."

"Kardemir Karabükspor, büyük başarı kazandı"
Erzik, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Norveç'in Rosenborg takımını eleyerek play-off turuna yükselen Kardemir Karabükspor'u tebrik etti.

Takımın Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ı arayıp tebrik ettiğini anlatan Erzik, Kardemir Karabükspor'un büyük başarı kazandığını aktardı.

Kırmızı-mavili takımın Avrupa Ligi'ne gitmek için hazır olmadığını belirten Erzik, "Kardemir Karabükspor'un Avrupa Ligi'ne gitmesi malum nedenlerden oldu. Beklemedikleri, hazırlık yapmadıkları kadroyla gittiler. Son 5 yılı saymazsak Rosenborg, 10-12 yıl boyunca Norveç'in en iyi takımıydı. Her zaman Şampiyonlar Ligi kuralarında vardı ve başarılı takım. Rosenborg'u orada, tam hazır olmadan bu takımla elemiş olmak büyük başarı, Kardemir Karabükspor'u tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

A Milli Futbol Takımı
A Milli Futbol Takımı'la ilgili de açıklamalarda bulunan Şenes Erzik, şu anda takım için gerekenin yapıldığını belirtti.

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in 1990'lı yıllarda A Milli Takım'ın başındaki Sepp Piontek'in yardımcılığı yaptığını, görevden ayrılan Piotenk'in ardından takımın başına geçtiğini hatırlatan Erzik, Terim'in milli takıma büyük başarılar kazandırdığını anımsattı.

Terim'in, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'ye yarı final oynattığını vurgulayan Erzik, deneyimli teknik adamın yeni dönemde takımı gençleştirme çabasında olduğunu dile getirdi.

Terim'in takımı yeniden yapılandırmaya çalıştığını ifade eden Erzik, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İnşallah bundan sonraki turnuvalara gideriz. Dünya Kupası'na giren takımların arasında tabii ki dereceye giremeyen takımlar var, orta derecedeki takımlar var, bir de yukarıdakiler var. Dünya Kupası'na her zaman iyi takımlar gelmiyor. Gruplarına, kıtalarına göre değişik takımlar geliyor, yani neden olmasın? Avrupa takımlarının güçlü olduğunu görüyorsunuz. Kaç yıldır şampiyonluğu kimseye bırakmıyorlar. 7-1'lik Almanya-Berzilya maçı, Avrupa futbolunun hiçbir zaman belli seviyenin altına düşmediğinin göstergesi."

Sıradaki Haber
Ada basını şaşırdı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz