Futbol

Fatih Terim: Devre arasında değişimler yaşayacağız

26 Kasım 2019 Salı 23:28 - Son Güncelleme 27 Kasım 2019 Çarşamba 00:36

Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda evinde Club Brugge ile 1-1 berabere kalan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, oyundan memnun olduğunu belirterek, “Devre arasında böyle bir imkan çıkarsa, değişimler yaşayacağız.” dedi.

Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. maçında temsilcimiz Galatasaray, Belçika temsilcisi Club Brugge’u konuk etti. Mücadele 1-1 sona erdi.

"Hem yetiştirici hem de yarışmacı kulüp olmalıyız"

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, sakatlık ve cezalar nedeniyle eksik bir kadroyla sahaya çıktıklarını aktardı.

"Hücum oyuncuları hem hızlı hem de teknik oyuncular bizi yıpratacak oyunculardı.Bu sene Brugge'e yenildik mi? Yok. Neleri almalıyız, neleri almamalıyız, nasıl bir takım kurmalıyız, bu çok uzun bir konu. Rakip takımın alabileceği kapasitedeki oyuncuları biz alamayız. Onları o kadar aşağıda görmeyelim. Ekonomik olarak da iyi durumdalar. Hem yetiştirici hem de yarışmacı kulüp olmalıyız."

"İkinci golü bulmamız gerekiyordu"

"Vallahi çok da oyuncu tercihimiz yoktu bugün, şansızlıktı, talihsizlikti.. 13 tane oyuncumuz vardı.. Maçtan önce söylemiştim Galatasaray reaksiyonu bekliyordum, bunuda sahada gördüm. İkinci golü bulmamız gerekiyordu, bunu bulabilirdik de ama olmadı. Bugünkü mücadelen memnumum, bunun yanında daha iyi oynamalıyız, daha çok pozisyon bulmalıyız, daha çok gol atmalıyız. Diğer maçlara göre daha çok mücadele ettik ama idaelmiydik? Hayır, değildik.

"Devre arasında imkan çıkarsa, değişimler yaşayacağız"

"Tabii bizim önemli bir handikapımız var; sattığımız kadar almak. Devre arasında böyle bir imkan çıkarsa, değişimler yaşayacağız. Bunu önceki basın toplantılarında da söyledim. Ama devre arasında beraber olmak istiyoruz. Önümüzde ki dönemin planlaması yapacağız. Aldığımız oyuncular isim olarak değerli oyuncular, bazen adaptasyonları uzun sürebiliyor. Henüz tam olarak verim aldığımızı söyleyemeyiz ama zamanla alacağız inşallah. Zaten her taraftar profesyonel, herkes profesyonel. Devre arasında oyuncu satıp takviye yapabileceksek mutlu oluruz ama olmazsa devre arasını beraber geçirmemiz iyi olacak. Hangi oyuncuları istediğimizi zaten biliyorsunuz, inşallah olur."

"Lemina kazandığımız bir oyuncu oldu"

"Lemina her geçen gün daha iyi oynayan, kazandığımız bir oyuncu oldu, net olarak bunu söyleyebiliriz. Allah kaza bela vermesin. Özellikle 2. yarıda, en az 3 tane önemli hızlı hücum var. Hangisinde topu atabilsek, mutlak gol pozisyonu bulmamız ve 2'yi yapmamız işten bile değildi. Bugün dünyadaki en geçerli gol pozisyonu bulma eylemi, defansın arkasına koşu yapmaktır."

"Galatasaray'ın olduğu her yerde iddia vardır"

"Galatasaray'ın olduğu her yerde iddia vardır, her geçen gün de daha iyi oynuyoruz. Maalesef, şu gün Babel de bize bir sürpriz oldu. Bir Babel bile olsaydı, Adem yoruldu, değiştiremedik. Ayağına kramp giriyor, değiştiremiyoruz. Ömer yoruldum demese çıkarmayacağım. Ben de isterim, hele böyle maçlarda istediğimiz oyuncuyu kullanalım. Buna rağmen de mücadelede hiçbir sıkıntı yok, hiçbir şikayetim yok. Çok da konsantrelerdi. Hızlı oyunculara iyi cevap verdiler. Hem mutluyuz, hem umutluyuz, olmalıyız da zaten. Daha önümüzde çok zaman var, bakalım ne gösterecek."

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Leverkusen Rusya'da kazandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz