Futbol

F.Bahçe'nin muhtemel rakiplerini tanıyalım

14 Temmuz 2016 Perşembe 16:02 - Son Güncelleme 14 Temmuz 2016 Perşembe 13:47

Muhtemel rakipler; PAOK, Steaua Bükreş, Monaco, Young Boys ve Rostov...

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turundaki rakibi 15 Temmuz Cuma günü belli oluyor. Seri başı olan Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri; PAOK, Steaua Bükreş, Monaco, Young Boys ve Rostov.

Monaco

Bu 5 takım arasındaki en güçlü rakip olarak Monaco gözüküyor. Ligue 1'i 3. sırada bitiren Fransız ekibi, transferde hareketli günler yaşıyor.

Lille'den Sidibe’yi, Marsilya'dan Mendy'yi kadrosuna katan Monaco, EURO 2016’da yıldızı parlayan ve Beşiktaş’ın da istediği stoper Kamil Glik'i de transfer etti.

Fransa'nın köklü takımlarından kırmızı-beyazlılar, 7 kez lig şampiyonluğu yaşadı, 1 kez de Devler Ligi'nde final oynadı.

Steaua Bükreş

Steaua Bükreş ise ekonomik krizle boğuşuyor. Şu ana kadar 5 oyuncuyu renklerine bağlayan Rumen ekibi, yıldız futbolcu transfer edemedi.

Teknik direktör Reghecampf’ın en büyük sıkıntısı, savunmanın önemli ismi ve takımın kaptanı Varela ile sol açık Chipciu’nun takımdan ayrılmak istemesi.

Ancak kulübün sahibi Becali, “Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçları bitmeden kimseyi satmayacağız” açıklaması yaptı.

Romanya 1'inci Ligi'nde 24 şampiyonluk elde eden Steaua, 1986 yılında Şampiyon Kulüpler Kupası'nı müzesine götürdü.

Young Boys

İsviçre ekibi Young Boys da Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri arasında...

Lille'den Michael Frey ile Avusturya Wien'den Thorsten Shick ile kadrosunu güçlendiren sarı-siyahlıların hedefindeki bir diğer isimse Galatasaraylı Blerim Dzemaili.

İsviçre Ligi'nde 11 şampiyonluğu bulunan Young Boys, geçen sezonu 2'nci tamamladı.

Fenerbahçe ile Young Boys 2010-11 sezonunda Şampiyonlar ligi 3'üncü turunda eşleşmişti. İlk maç 2-2 berabere biterken İstanbuldaki maçı 1-0 kazanan İsviçre temsilcisi, Fenerbahçe'yi elemişti.

PAOK

Play-Off sonucu Şampiyonlar Ligi vizesi alan PAOK'ta ise tanıdık isimler dikkat çekiyor.

Yunan ekibi, Kayserispor’dan Diego Biseswar ve Gençlerbirliği’nden Djalma'nın yanı sıra Sırp file bekçisi Zeljko Brkic, Leo Matos ve Jose Crespo'yu kadrosuna kattı.

Rostov

Geçtiğimiz sezon Rusya’nın flaş takımı olan Rostov da sarı-lacivertlilerin muhtemel rakiplerinden...

Transfer dönemini sessiz geçiren Rus ekibi, Serdar Azmoun'u da elinden kaçırdı. Ligde 24 maçta 9 gol atıp, 3 asist yapan Azmoun, Rostov’da kiralık olarak forma giydikten sonra Rubin’e döndü.

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda ilk maçlar 26-27 Temmuz, ikinci maçlar 2-3 Ağustos günlerinde oynanacak.

Sıradaki Haber
Avrupa'da rakiplerimiz belli oluyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz