Futbol

Fenerbahçe'den 'dev' veda!

05 Ağustos 2015 Çarşamba 23:35 - Son Güncelleme 06 Ağustos 2015 Perşembe 01:04

Shakhtar Donetsk'e deplasmanda 3-0 yenilen Fenerbahçe, Devler Ligi'ne veda etti.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına deplasmanda 3-0 yenilerek elendi. Sarı-lacivertli ekip, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Lviv Arena'da oynanan karşılaşmada Shakhtar Donetsk 25. dakikada Gladkiy ile 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısı bu skorla (1-0) sona erdi. Ev sahibi ekip Srna'nın 65. dakikada penaltıdan attığı golle farkı 2-0'ye çıkardı. Alex Teixeira ile 68'de bir gol daha bulan Lucescu'nun öğrencileri, karşılaşmayı 3-0 kazanarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off turunu kaldı.

Devler Ligi'ne veda eden temsilcimiz Fenerbahçe ise Avrupa'daki yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Bu arada Fenerbahçe'de Kjaer 90+3. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Teknik Direktörü Vitor Pereira ise maçın ikinci yarısında tribüne gönderildi. Karşılaşmanın 60. dakikasında bir pozisyonda yaşanan gerilimin ardından, Portekizli teknik adam, Alman hakem Felix Zwayer, tarafından tribüne yollandı.

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI...

Fenerbahçe, ilk maçta olduğu gibi başlangıçta yine rakibine pozisyonlar verdi. Pas yapmakta sıkıntı çeken sarı-lacivertliler, 25. dakikada Gladkiy'in golüne engel olamadı ve 1-0 geriye düştü. İlk ciddi şut girişimini 35. dakikada Meireles'le yapan Fenerbahçe, 43. dakikada Sow'un kafa vuruşuyla gole çok yaklaşmasına rağmen, soyunma odasına 1-0 geride gitti.

Maça ev sahibi avantajını kullanarak iyi başlayan Shakhtar Donetsk ise ilk 20 dakikada Marlos ve Teixeira'yla gol pozisyonları üretti. Çok çabuk hücuma çıkan Ukrayna ekibi aradığı golü bir kanat organizasyonu sonunda 25. dakikada Gladkiy'nin ayağından buldu. Golden sonra tempoyu düşüren Shakhtar Donetsk, devreyi kendisine turu getirecek skor olan 1-0'la kapatmayı bildi.

1. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Marlos'un şutunda savunmada Kjaer'e çarpan direğin dibinden kornere gitti.

10. dakikada Caner Erkin'in soldan yaptığı ortaya Fernandao'unun penaltı noktasının hemen yanından kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

15. dakikada soldan gelişen Shakhtar Donetsk atağında Shevcuk topu yerden ceza sahasına gönderdi. Fenerbahçe savunmasının uzaklaştıramadığı top Gladkiy'de kaldı. Gladkiy topu penaltı noktasının üzerindeki Teixeira'ya gönderdi. bu futbolcunun vuruşunta iyi yer tutan Volkan, soluna uzanarak topu kontrol etti.

19. dakikada Diego'nun sağ kanattan ceza sahasına ortalayarak kullandığı frikikte Alves'in kafa vuruşunda top kaleci Pyatov'da kaldı.

GOL: 25. dakikada Shakhtar Donetsk öne geçti. Srna'nın sağ kanattan yerden ortasına Gladkiy, kale sahasanın içinde ön direkte düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

35. dakikada Meireles'in ceza yayının üzerinden gelişine yaptığı vuruşta topu kaleci Pyatov kurtardı.

43. dakikada Meireles'in ceza sahasına ortasında penaltı noktasının önünden Sow'un yaptığı kafa vuruşunda kaleci Pyatov, sağına uzanarak topu kornere çeldi ve mutlak bir golü önledi.

İlk yarı Shakhtar Donetsk'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI...

Tur atlayabilmek için mutlak gol bulmak zorunda olan Fenerbahçe, ikinci yarıya rakip sahada daha fazla gözükerek başladı. Sow ve Alves'le önemli fırsatlar yakalayan Fenerbahçe, iyi oynadığı dakikalarda kalesinde goller gördü. Teknik direktör Vitor Pereira'nın 60. dakikada tribüne gönderilmesinden sonra 63. dakika Volkan Demirel, Marlos'u düşürdü ve penaltı kararı verildi. Srna'nın penaltısıyla 2-0 geriye düşen Fenerbahçe, bu golün şokunu atlatamadan 68. dakikada Teixeira'nın golüne engel olamadı. Kalan sürede fazla varlık gösteremeyen Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turunda veda etti.

İkinci yarının başında daha fazla kendi sahasına gözüken Shakhtar Donetsk, hızlı hücumlarda çok etkili oldu. Ukrayna ekibi 3 dakikada bulduğu 2 golle farkı 3'e çıkararak oldukça rahatladı. Geri kalan sürede rahat bir oyun ortaya koyan Shakhtar Donetsk, play-off turuna kaldı.

57. dakikada Nani yaklaşık 30 metreden serbest vuruş kullandı. Bu oyuncunun kaleye çok sert gönderdiği topa Sow ceza sahası içinde kafayla dokundu, kaleci Pyatov topu son anda kornere tokatladı.

58. dakikada Nani'nin sağdan yaptığı ortada kaleci Pyatov'u geçen topu arka direkte Alves içeri çevirdi. Meşin yuvarlak Kjaer ve Sow'un bakışları arasında kale sahasını terk etti.

60. dakikada Fenerbahçe Teknik Direktör Vitor Pereira; Srna ve Fred'le yaşadığı tartışmadan sonra hakem tarafından tribüne gönderildi.

GOL: 63. dakikada Kjaer'den sıyrılarak sağdan ceza sahasına giren Marlos, kaleci Volkan Demirel'i geçtikten sonra yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. 65. dakikada penaltıyı kullanan Srna, topu ve kaleci Volkan'ı ayrı köşelere gönderdi: 2-0

GOL: 68. dakikada fark 3'e çıktı. Savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Teixeira, soldan hızlı bir şekilde ceza sahasına girdi. Brezilyalı futbolu Volkan'ın müdahalesine rağmen topu filelerle buluşturdu: 3-0

71. dakikada Meireles'in şutunda savunmaya çarpan top direğin dibinden kornere gitti.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve karşılaşma 3-0 Shakhtar Donetsk'in üstünlüğüyle bitti.

Stat: Lviv Arena

Hakemler: Felix Zwayer, Guido Kleve, Florian Steuer (Almanya)

Shakhtar Donetsk: Pyatov, Srna, Ordets (Dk. 84 Kucher), Rakitskiy, Shevchuk, Marlos (Dk. 86 Kovalenko), Stepanenko, Fred, Taison, Teixeira, Gladkiy (Dk. 82 Eduardo)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı (Dk. 88 Mehmet Topal), Kjaer, Alves, Caner Erkin, De Souza, Meireles (Dk. 78 Alper Potuk), Nani (Dk. 88 Stoch), Sow, Diego, Fernandao

Goller: Dk. 25 Gladkiy, 64 Srna (penaltıdan), Dk. 68 Teixeira (Shakhtar Donetsk)

Kırmızı kart: 90+2 Kjaer (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 18 Shevchuk (Shakhtar Donetsk), Dk. 27 Şener Özbayraklı, Dk. 64 Volkan Demirel (Fenerbahçe)

Sıradaki Haber
Devler Ligi'nde gecenin sonuçları!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz