Futbol

Galatasaray kasasını dolduracak

26 Ağustos 2015 Çarşamba 11:23 - Son Güncelleme 26 Ağustos 2015 Çarşamba 11:35

Galatasaray'ın garanti geliri, 20 milyon avronun üzerine çıkacak.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonu şampiyon tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt grup etabından itibaren başlama hakkı elde eden Galatasaray'ın bu kulvardaki rakipleri 27 Ağustos Perşembe günü belli olacak.

UEFA tarafından TSİ 18.45'te Monaco'da gerçekleştirilecek kura çekiminde, toplam 32 takımın 8 gruba dağılımı belirlenecek. Kura çekiminde Galatasaray, 3 torbada bulunacak.

Kura çekimine Galatasaray adına, kulüp genel sekreteri Fatih İşbecer ile futbol direktörü Cenk Ergün katılacak. Ayrıca, kulüp başkanı Dursun Özbek'in de kura çekimi günü Monaco'ya gidebileceği bildirildi.

"Devler Lig"nde 14. kez

Türkiye'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ne en fazla katılan ve en fazla maça çıkan ekibi durumundaki sarı-kırmızılılar, tarihinde 14. kez "Devler Ligi" gruplarında mücadele edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan itibaren mücadele verdiği 13 sezonun 9'unda eleme turu oynamak durumunda kalan sarı-kırmızılı ekip, 4'ü üst üst olmak üzere 5. kez direkt olarak bu kulvarda boy gösterecek.

Kasasını dolduracak

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'nde takımlara ödenecek primleri artırması sarı-kırmızılıların yüzünü güldürdü.

"Devler Ligi"ne direkt katılacağı için 12 milyon avro "ayak bastı" parası alacak Galatasaray'ın garanti geliri, bu kulvarda mücadele verecek tek Türk takımı olması nedeniyle pazarlama payı ile birlikte 20 milyon avronun üzerine çıkacak.

Yeni sezonda, Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında alınacak her bir galibiyet için 1,5 milyon avro, beraberlik için de 500 bin avro kazanabilecek Galatasaray, ikinci tura çıkması halinde 5,5 milyon avro, çeyrek finale kalması halinde 6 milyon avro, yarı finale kalması durumunda 7 milyon avro, finale kalması durumunda 10,5 milyon avro ve şampiyonluk halinde de 15 milyon avro daha gelir elde edebilecek.

Sıradaki Haber
İşte gruplara kalan 5 takım
Yükleniyor lütfen bekleyiniz