Futbol

G.Saray-Chelsea maçı İngiliz basınında

27 Şubat 2014 Perşembe 13:55 - Son Güncelleme 27 Şubat 2014 Perşembe 14:02

1-1 sona eren Galatasaray-Chelsea maçına İngiliz basını geniş yer verdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda 1-1 sona eren Galatasaray-Chelsea maçı, İngiliz basını ve haber içerikli web sitelerinde geniş yer buldu.

"Sinir bozucu" 

Chelsea'nin Galatasaray karşısında aldığı beraberliği "sinir bozucu" olarak nitelendiren İngiliz The Guardian gazetesi, "Aurelien Chedjou'nin skoru eşitlemesi, Chelsea'nin savunmasını bir süreliğine dondururken, Türklere beklenilmedik bir umut verdi" diye yazdı. Haberde, Chelsea'nin ele geçirdiği fırsatı değerlendiremediği ve Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin, "İkinci yarı bizim için çok önemliydi" sözlerine yer verildi.

Galatasaray'ın iyi bir performans sergilediğini belirten Daily Telegraph ise Chelsea'nin sarı kırmızılarla berabere kalmasının sorumluluğunu teknik direktör Jose Mourinho'nun "öldürme içgüdüsünün eksik olmasına" bağladı.

"Daha iyi bir sonuç alınabilirdi" değerlendirmesinde bulunan Daily Mirror gazetesi, "İstanbul'daki 1-1 beraberlik yine de pozitif bir sonuç ortaya koydu. Chelsea kazanamadı ama ikinci yarıda her şeyi yapmaya çalışan Galatasaray'dı" yorumunu yaptı.

Mourinho'yu eleştiren The Times da dün gece Portekizli teknik adamın "sinirlerinin bozulduğunu" vurgulayarak, "Ancak Galatasaray'ın üstesinden gelmek için bekleyecek. İlk yarıda yaptığı her atakla gol atma kabiliyeti olduğunu gösteren Chelsea, Galatasaray'ın savunmasını gerdi" ifadelerini kullandı.

Chelsea'nin maçı kazanamamasına rağmen deplasmanda gol attığına dikkati çeken The Sun gazetesi, "Jose Mourinho, bu durumu kaçırılmış bir fırsat olarak görecek. Gol atmak, bu sezon Chelsea için problem oldu" değerlendirmesinde bulundu.

İnternet medyası

Galatasaray ile Chelsea arasındaki mücadele, haber içerikli web sitelerinde de geniş yankı uyandırdı.

ABD merkezli International Business Times, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam eden 3 ingiliz takımından sadece Chelsea'nin gol atabildiğini hatırlatırken, Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun takımın özellikle gol yollarında etkili bir santraforu bulunmamasından şikayetçi olduğunu vurguladı.

Sports İllustrated dergisi, Fernando Torres'in Şampiyonlar Ligi ikinci turunda ilk kez Chelsea adına fileleri havalandırdığını ve bu gol sayesinde İngiliz temsilcisinin çeyrek final bileti için önemli bir avantaj yakaladığını öne çıkardı.

Sky Sports ise Mourinho'nun maçtan önce medyada yer alan yaşı hakkındaki yorumları nedeniyle Samuel Eto'o'nun moralinin çok bozuk olduğunu ve Kamerunlu oyuncunun maçın ardından yaptığı açıklamada, "Manchester City'e hala 3 gol atabiliyorsam, 36 ya da 37 yaşında bile olsam önemli olmamalı, demek ki ben de hala iş var" ifadesine yer verdi.

Haberde ayrıca, Portekizli teknik adamın Galatasaraylı taraftarlardan övgüyle bahsederek, "Stamford Brigde'deki rövanşta Türk Telekom Arena'daki atmosferin yüzde 10'u bile olsa bizim için harika olur" sözleri aktarıldı.

HITC adlı spor sitesi de Galatasaray taraftarını öne çıkararak, Chelsea'nin sarı kırmızılıların "ateşli" seyircisi karşısında oynamakta zorlandığını ve böyle bir atmosferde gol bulmasının tur için önemli bir avantaj olduğunun altını çizdi.

Maçın adamı Melo

"Goal" adlı web sitesi de sarı kırmızılıların Brezilyalısı Felipe Melo'nun performansını öne çıkararak maçın en iyi oyuncusu olduğunu, Didier Drogba'nın Chelsea ağlarını havalandıramadığı için üzgün olduğu yorumunda bulundu.

Chelseali savunma oyuncusu John Terry'nin topu oyun dışına atmayıp, Burak Yılmaz'ın bulduğu golün iptal edilmesine neden olduğu pozisyon da özellikle sosyal paylaşım sitesi Twitter'da en çok konuşulan konular arasına girdi.

İngiliz taraftarlar Terry'e öfkeli

İngiliz futbolseverlerin Terry'e gösterdikleri yoğun tepki dikkat çekerken, mesajlarda İngiliz oyuncunun fair-play ruhuna uygun olmayan hareketiyle Galatasaray'ın golünü iptal ettirerek skora etki ettiği vurgulandı. İngiliz haber sitelerinde Terry'nin söz konusu pozisyonuna ilişkin fazla bilgi verilmemesi de dikkat çekti.

Sıradaki Haber
Terry vakasına FIFA yorumu!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz