Futbol

Hamzaoğlu'ndan tek değişiklik

30 Eylül 2015 Çarşamba 20:00 - Son Güncelleme 30 Eylül 2015 Çarşamba 20:05

Hamzaoğlu, Astana karşısında Rodriguez yerine Selçuk İnan'a şans verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki Astana maçının ilk 11'inde son oynanan Gaziantepspor müsabakasına göre tek değişiklik yaptı.

Hamzaoğlu, Astana Arena'da oynanan mücadelede, kaleyi Fernando Muslera'ya emanet ederken, savunmada Jason Denayer, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta ile Lionel Carole, orta sahada Selçuk İnan, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Lukas Podolski ve Wesley Sneijder ile ileri uçta Umut Bulut'u görevlendirdi.

Genç teknik adam, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında yapılan Gaziantepspor maçındaki ilk 11'de sadece tek değişikliğe gitti. Hamzaoğlu, Astana maçında orta sahada Rodriguez'in yerine kaptan Selçuk İnan'ı görevlendirdi.

Selçuk, ligde aldığı 2 maçlık ceza nedeniyle Trabzonspor ve Gaziantepspor maçlarında forma giyememişti.

Sarı-kırmızılılar, "Devler Ligi"nde "dalya" dedi

Galatasaray, Astana maçıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan itibaren 100. müsabakasına çıktı.

Bu kulvarda ilk kez 1993-1994 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan sarı-kırmızılı takım, 14. kez yer aldığı organizasyonda 100. müsabakasını Kazakistan temsilcisine karşı oynadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan itibaren bugüne kadar 99 maça çıkan "Cim Bom", 26 galibiyet, 49 yenilgi alırken, 24 karşılaşmada ise rakipleriyle berabere kaldı. Bu maçlarda rakip ağlara 100 gol gönderen Galatasaray, kendi filelerinde ise 167 gole engel olamadı.

Semih Kaya, 150. kez forma giydi

Galatasaray'ın altyapısında yetişen savunma oyuncusu Semih Kaya, 150. kez sarı-kırmızılı formayı giydi.

Semih, 2012-2013 sezonundaki Manchester United karşılaşması ile başladığı UEFA Şampiyonlar Ligi kariyerinde toplam 23 maça çıktı. Spor Toto Süper Lig'de 110, TFF Süper Kupa'da 3 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 13 karşılaşmada oynayan Semih, Astana maçıyla 150. kez sarı-kırmızılı formayı terletti.

Podolski'ye tepki

Kazak taraftarlar, Galatasaray'ın Alman yıldızı Lukas Podolski'ye tepki gösterdi.

Galatasaray'ın Astana ile eşleşmesinin ardından, Kazakistan'ı küçümsediği, dalga geçtiği yönünde eleştirilen "Borat" filminin afişini sosyal medya hesabında paylaşan Podolski, karşılaşma öncesinde protesto edildi.

Paylaşımından kısa süre sonra gelen tepkiler üzerine Kazak halkından özür dileyen Alman futbolcu, buna rağmen statta ismi okunduğunda ıslıklandı. Ayrıca maç sırasında da Podolski topu ayağına aldığında tepki gördü.

Kazakistan'daki ilk Şampiyonlar Ligi maçı

Astana-Galatasaray müsabakası, Kazakistan'da oynanan ilk UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesi olarak tarihe geçti.

Tarihindeki ilk lig şampiyonluğuna ulaşarak Şampiyonlar Ligi için ön eleme hakkını edinen Astana, 2015-2016 sezonu için "Devler Ligi" macerasına temmuz ayında başladı.

Eleme turlarında Slovenya ekibi Maribor ile Finlandiya'nın HJK Helsinki takımını geçmeyi başaran Astana, play-off turunda Güney Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi APOEL'le karşılaştı. APOEL'i eleyen Astana, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarışan ilk Kazakistan takımı unvanını elde etti.

C Grubu'nun ilk maçına deplasmanda çıkan başkent temsilcisi, Benfica'ya 2-0 mağlup oldu.

Hava sıcaklığı beklenenden yüksek çıktı

Karşılaşmanın oynandığı başkent Astana'da hava sıcaklığı beklenenden yüksek çıktı.

Kış aylarının yaklaştığı günlerde Astana'da hava sıcaklığı gündüz 20, gece ise sıfırın altında 1 derecelere kadar düşüyor. Müsabakadan önce hava sıcaklığı 4-5 derece olarak tahmin edilirken, havanın beklenenden 10 derece sıcak olması dikkati çekti.

Astana Arena'yı Türk firması yaptı

Müsabakanın oynandığı Astana Arena'yı bir Türk firması inşa etti.

Başkette 2009 yılında hizmete giren 30 bin kişi kapasiteli Astana Arena, Astana'daki birçok yapı gibi bir Türk firması tarafından yapıldı.

Tribünlerinin sahaya yakın olmasıyla ve modern görünümüyle dikkati çeken Astana Arena'nın üstü kapatılsa bile kışın yaşanan zor şartlar nedeniyle saha suni çim ile kaplandı.

Sıradaki Haber
"Devler Ligi"nde gecenin sonuçları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz