Futbol

İngilizlerin kabusu Basel

10 Aralık 2014 Çarşamba 12:57 - Son Güncelleme 10 Aralık 2014 Çarşamba 13:04

Basel'in, İngiliz kulüplerine karşı bileği bükülmüyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak adını son 16'ya yazdıran Basel, son yıllarda İngiliz kulüplerine karşı aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor.

"Devler Ligi"nde Real Madrid, Liverpool ve Ludogorets'in yer aldığı B Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan Basel, topladığı 7 puanın 4'ünü Liverpool'a karşı aldı. Liverpool'u kendi sahasında 1-0 yenmesinin ardından deplasmanda da 1-1 berabere kalarak üst tura çıkan Basel, son yıllarda İngiltere'nin önde gelen kulüplerine karşı aldığı başarılı sonuçlarla öne çıktı.

Manchester United'ı Şampiyonlar Ligi'nden çıkardı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2011-2012 sezonunda Manchester United ile yine grup aşamasında karşılaşan İsviçre temsilcisi, rakibini karşı başarılı maçlar çıkarmıştı.

Basel, 27 Eylül 2011'de Old Trafford Stadı'nda "Kırmızı Şeytanlar" karşısında ilk yarıyı 2-0 geride kapatmasına rağmen ikinci yarıda Alexander Frei'nin 2 ve Fabian Frei'nin golleriyle maçı çevirerek durumu 3-2'ye getirmişti. Manchester United, maçın uzatma dakikalarında Ashley Young'un bulduğu golle rakibinden bir puanı son dakikalarda kurtarabilmişti.

İkinci maçta İngiliz temsilcisini St. Jakob-Park Stadı'nda ağırlayan Basel, rakibini 2-1 yenmişti. Bu sonucun ardından lider Benfica ile üst tura Basel yükselirken, Manchester United 3'üncü sırada kalmıştı.

Tottenham'ı Avrupa'dan eledi

Basel'in ikinci kurbanı, Tottenham Hotspur olmuştu. İngiliz takımıyla 2012-13 sezonununda UEFA Avrupa Ligi'nin çeyrek finalinde karşılaşan İsviçre ekibi, iki maçta da rakibiyle 2-2 berabere kalmış, penaltılara giden mücadelede rakibini 4-1 yenerek adını yarı finale yazdırmıştı.

Yarı finalde yine bir İngiliz takımı Chelsea ile eşleşen Basel, Jose Mourinho'nun öğrencileri karşısında istediği sonuçları alamamış ve rakibine iki maçta da yenilerek turnuvadan elenmişti.

Chesea'yi iki maçta da yendi

Chelsea ile bu kez 2013-14 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında karşılaşan Basel, önceki sezonun rövanşını almıştı.

Stamford Bridge'de 18 Eylül 2013'te oynanan maçın ilk yarısını Oscar'ın golüyle 1-0 önde kapatan Chelsea karşısında ikinci yarıda açılan İsviçre temsilcisi, Muhammed Salah ve Marco Streller'ın golleriyle mücadeleyi 2-1 kazanarak İngiliz taraftarları üzmüştü.

Basel, evinde oynadığı ikinci karşılaşmada da Chelsea'yi Mısırlı yıldızı Salah'ın golüyle 1-0 yenerek büyük bir sürprize imza atmıştı.

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, Basel'in yıldızı Salah'ın takımına karşı gösterdiği performanstan etkilenmiş ve oyuncuyu 16,5 milyon avro bonservis bedeli karşılığında 2014'te Basel'den transfer etmişti.

Basel'den esprili karikatür

Son olarak Liverpool'u Şampiyonlar Lig'nde eleyen Basel, İngiliz takımlarına karşı aldığı başarılı sonuçların ardından sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabından bir karikatür paylaştı.

Karikatürde, Chelsea ile Tottenham Hotspurlu iki oyuncunun, "Kırmızılar"ın "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganı eşliğinde, bitkin düşmüş Liverpoollu bir futbolcuyu sahadan omuzlayarak çıkarması resmedildi.

AA

Sıradaki Haber
Muslera ile ilgili şok iddia!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz