Futbol

İrfan Can adını Türk futbol tarihine yazdırdı

03 Aralık 2020 Perşembe 00:15 - Son Güncelleme 03 Aralık 2020 Perşembe 03:36  |  Kaynak : TRT SPOR, İHA, AA

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Medipol Başakşehir'in, RB Leipzig'e 4-3 kaybettiği maçta "hat-trick" yapan İrfan Can Kahveci, Devler Ligi'nde Tuncay Şanlı ve Burak Yılmaz'dan sonra bir maçta Türk takımları adına 3 gol atan üçüncü futbolcu oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu beşinci hafta maçında Başakşehir, evinde Alman ekibi RB Leipzig'e 4-3 mağlup oldu.

Türk takımlarında 3'üncü; Türk futbolcular arasında ise 4'üncü isim oldu

Bu müsabakada turuncu-lacivertlilerin gollerini atan başarılı futbolcu İrfan Can Kahveci, adını Türk futbol tarihine yazdırdı. İrfan, Tuncay Şanlı ve Burak Yılmaz'dan sonra Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta Türk takımları lehine 3 gol atan üçüncü oyuncu olmayı başardı.

Tuncay Şanlı, Fenerbahçe'yle 2014'te Manchester United ağlarını 3 defa sarsarken, Burak Yılmaz da Galatasaray forması altında 2012'de Cluj deplasmanında 3 gol atmayı başarmıştı.

İrfan Can Arda Turan'dan (Barcelona) sonra da bir Şampiyonlar Ligi maçında hat-trick yapan 4. Türk futbolcu oldu.

2004'ten sonra bir ilk

Öte yandan İrfan Can Kahveci, Şampiyonlar Ligi'nde Eylül 2004'ten (Wayne Rooney vs Fenerbahçe) bu yana bir maçta ceza sahası dışından üç gol atan ilk oyuncu oldu.

Medipol Başakşehirli futbolcu Opta verilerine göre Şampiyonlar Ligi tarihinde hat-trick yaptığı maçtan mağlup ayrılan üçüncü oyuncu oldu. (Nisan 2003'te Cristiano Ronaldo & Ekim 2010'da Gareth Bale).

Başakşehir'in Avrupa kupalarındaki en golcü 2. ismi oldu

Medipol Başakşehir'in Leipzig karşısındaki üç golünü de atan İrfan Can Kahveci, Avrupa kupalarındaki gol sayısını 5'e yükseltti.

Bu maç öncesinde turuncu-lacivertli ekiple Avrupa kupalarında 20 maçta 2 gol atan İrfan, Leipzig'e üç gol atmayı başardı.

Gol sayısını 5'e yükselten İrfan Can Kahveci, 14 golü bulunan Edin Visca'nın ardından Medipol Başakşehir'in Avrupa kupalarındaki en golcü ikinci ismi oldu.  

Sıradaki Haber
İrfan Can Kahveci hat-trick ile tarihe geçti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz