Futbol

İspanyol basını dalga geçti!

18 Eylül 2013 Çarşamba 10:28 - Son Güncelleme 18 Eylül 2013 Çarşamba 12:18

İspanyollar 8 Galatasaraylı futbolcuya yıldız dahi vermedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'in Galatasaray'ı 6-1 yenmesi İspanya'da geniş yer buldu.

İspanyol ekibine yakınlığı ile bilinen gazetelerden ''AS'' maç değerlendirmesinde Galatasaraylı oyuncuların kötü performansına dikkat çekti.

AS, internet sitesinde karşılaşma için yaptığı yıldız tablosunda, Galatasaray'da forma giyen toplam 8 oyuncuya yıldız dahi vermedi. AS'ın değerlendirmesinde Muslera, Eboue, Chedjou, Dany, Sneijder, Engin, Amrabat ve Bruma yıldız almazken, sarı-kırmızılıların geri kalan tüm isimlerine de bir yıldız verildi.

Yapılan değerlendirmede Real Madrid'de forma giyen Di Maria, Isco, Ronaldo, Benzema'nın yanı sıra kaleci 6-1 kazanılan maçın ardından kaleci Diego Lopez'e de 3 yıldız verilmesi dikkatlerden kaçmadı.

'Festival'' başlığını manşetine çıkaran Marca, ''Cristiano, sözleşmesini 3 golle kutladı, Benzema 2 golle üzerindeki şüpheleri kaldırdı, Isco ise mükemmel futbolu ve attığı güzel golle takımının önünü açtı'' ifadelerini kullandı.

Haberde ayrıca, ''Real Madrid'in 6 gol atacak kadar iyi bir futbol oynamadığı ancak Galatasaray'ın 2-0'dan sonra defansında çok büyük boşluklar bırakıp gol yağmuruna tutulduğu" yorumu yapıldı.

Manşetine ''Cristiano'' başlığı atan AS gazetesi de Real Madrid formasıyla 204 maçta 206 gol atan Portekizli futbolcunun, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda en fazla gol atan futbolcu olduğunu kaydetti. Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi'nin Şampiyonlar Ligi'nde deplasmandaki maçlarda toplam 26 golü bulunurken, Ronaldo'nun gol sayısını 28'e çıkardığı vurgulandı.

El Mundo Deportivo Gazetesi de ''Sorunsuz ve İker'siz'' başlığıyla verdiği haberde, Real Madrid'in Galatasaray karşısında çok kolay bir galibiyet aldığını, İker Casillas'ın ise maçın başlarında Ramos'tan gelen darbeyle sakatlandığı belirtildi. Real Madrid'in gol yağmurunun ''uzun toplar ve kontrataklarla geldiği'' vurgulandı.

El Pais gazetesi, ''Isco kargaşayı çözüyor'' başlığını kullanarak, ''Casillas'ın sakatlanmasıyla başlayan kabusu, mükemmel golüyle takımını rahatlatan ve arkadaşlarının önünü açan Isco çözdü. Diego Lopez, maç 0-0 berabere iken çok önemli bir kurtarış yaptı'' diye yazdı.

Galatasaray'ın en iyisi Muslera ve Drogba

İspanyol basını, Galatasaray'ın kalecisi Muslera'nın performansını beğenirken, ''Kalesine 6 gol aldı ama bu çocuk olmasaydı Galatasaray taraftarı sahaya inebilirdi. Muslera, hiç de az sayılamayacak topları kurtardı'' şeklinde değerlendirme yaptı.

Galatasaray'ın en kötü futbolcuları Eboue, Chedjou ve Sneijder; en iyisi olarak da sakatlanarak oyundan çıkan Drogba olarak gösterildi.

Teknik direktör Fatih Terim ile ilgili de ''Sinirlenmekte haklı sebepleri var. Takımı 2-0'dan sonra defansta çok boşluklar yarattı ve Madrid, sorunsuz bir şekilde farklı sonuca ulaştı. Galatasaray için çok kötü bir başlangıç'' ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan maçta oynanan topu alıp takım arkadaşlarına imzalatan Cristinao Ronaldo, basına verdiği demeçte, ''Bu şekilde başlamak bize güven veriyor. Sonuca rağmen, çözülmesi zor bir rakibe karşı kolay olmayan bir maç oldu'' dedi.

Sıradaki Haber
"Gitsin Fener'i çalıştırsın!"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz