Futbol

İşte Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

26 Mayıs 2015 Salı 20:29 - Son Güncelleme 26 Mayıs 2015 Salı 20:57

G.Saray, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da kura çekimine 3.torbadan katılacak.

Spor Toto Süper Lig'de bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki durumu da netleşti.

Şampiyonlar Ligi mücadelesine grup aşamasından başlayacak olan Galatasaray, 50,020 puana sahip olduğu için geçen sezon olduğu gibi bu sezon da kura çekiminde 3. torba yer alacak.

Fenerbahçe 3. ön eleme ile Devler Ligi'ne adım atacak

Sezonu ikinci sırada tamamlamayı garantileyen Fenerbahçe ise "Devler Ligi" serüvenine 3. ön eleme ile başlayacak. Sarı-lacivertli ekip, ön elemeyi geçtiği takdirde yoluna play-off turunda devam edecek. Fenerbahçe, play-off turunu da geçerse Şampiyonlar Ligi'nde gruplara katılma hakkı kazanacak. Sarı-lacivertliler, kura çekiminde seri başı olamayacak.

İşte Galatasaray'ı bekleyen en zorlu rakipler

Spor Toto Süper Lig şampiyonu olarak Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak Galatasaray, 4. torbanın en yüksek puanlı takımı İtalya Ligi ikincisi Roma’nın 43.602 puanda kalmasıyla üçüncü torbada yer alacak.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 2015-16 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından başlayacak takımlar belirlendi.

İspanya'dan Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid, İngiltere'den Chelsea, Manchester City ve Arsenal, Almanya'dan Bayern Münih, Wolfsburg ve Borussia Mönchengladbach, İtalya'dan Juventus ile Roma, Portekiz'den Benfica ile Porto, Fransa'dan Paris Saint-Germain ile Olympique Lyon, Rusya'dan Zenit, Hollanda'dan PSV Eindhoven, Ukrayna'dan Dinamo Kiev, Belçika'dan Gent, Türkiye'den Galatasaray ve Yunanistan'dan Olympiakos turnuvaya grup aşamasından katılacak.

Yeni statüye göre, ilk torbada Avrupa sıralamasına göre ilk 8 ülkenin takımı yer alacak.

Söz konusu değişikliğin ardından seribaşı olacak takımlar şunlar:

Barcelona, Chelsea, Bayern Münih, Juventus, Benfica, Paris Saint-Germain, Zenit, PSV Eindhoven.

2. torba

2. torbada ise Real Madrid, Atletico Madrid, Porto, Arsenal, Manchester City ve ön elemeyi geçerlerse Mancheshter United, Valencia ile Bayer Leverkusen bulunacak.

La Liga'dan 5 takım Şampiyonlar Ligi'ne gidebilir

Bu arada La Liga'da 4'üncü olarak Şampiyonlar Ligi'nde play-off turundan katılmak için mücadele eden Valencia ve Sevilla'nın, turnuvaya aynı anda katılma ihtimali de bulunuyor.

UEFA Avrupa Ligi finalinde Dnipro'yu yenmesi halinde Sevilla, Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından katılma hakkını elde edecek. Bu durumda Valencia da Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan devam edecek. Böylece 5 La Liga takımı, İspanya'yı Şampiyonlar Ligi'nde temsil edebilecek.

Sıradaki Haber
Avrupa yolcuları belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz