Futbol

Juventus, Barça'yı parçaladı!

11 Nisan 2017 Salı 23:40 - Son Güncelleme 12 Nisan 2017 Çarşamba 10:26

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ilk maçında Juventus sahasında Barcelona'ya gol yağdırdı.

Juventus Arena'da oynanan dev maçta İtalyan devi Juventus, yıldızlar topluluğu Barcelona'yı 3-0 yenerek, tur için büyük avantaj sağladı.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Juventus'a galibiyeti getiren golleri 7. ve 22. dakikalarda Paulo Dybala, 55. dakikada da Giorgio Chiellini kaydetti.

Maçın rövanşı 19 Nisan'da Camp Nou'da yapılacak.

Barcelona'da forma giyen milli oyuncu Arda Turan, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

Juventus seriyi korudu

Juventus bu galibiyetle, UEFA organizasyonlarında evinde oynadığı 22'inci karşılaşmayı da kaybetmedi. Torino temsilcisi, son olarak evinde 2013 Nisan'da Bayern Münih'e 2-0 yenilmişti.

Maçtan dakikalar...

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Juventus, aradığı golü 7. dakikada buldu. Sağ kanattan ceza sahasına çalımlarla ilerleyen Juan Cuadrado, topu Paulo Dybala'ya aktardı. Arjantinli futbolcu Dybala, sırtı kaleye dönük pozisyondaki vuruşunda, topu filelere gönderdi ve Juventus mücadelede 1-0 öne geçti.

Maçın 22. dakikasında soldan gelişen atakta, ceza sahasında topla bulaşan Dybala'nın bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak ikinci kez Barcelona filelerine gitti.

İkinci yarıda da üst üste ataklar geliştiren İtalya temsilcisinde sol kanattan Miralem Pjanic'in köşe vuruşunda topa iyi yükselen Giorgio Chiellini, 55. dakikada kafa vuruşu ile Juventus'u 3-0 öne geçirdi. İtalyan ekip maçı da bu skorla kazandı.

Nasıl çeyrek finale çıktılar?

İspanyol devi Barcelona çeyrek finale tarihi bir galibiyetle adını yazdırmıştı. Katalanlar, deplasmanda 4-0 yenildikleri Fransız ekibi PSG'yi evinde 6-1 yenerek futbolseverlere unutulmaz bir gece yaşatmıştı. İtalyan devi Juventus ise son 16'da Portekiz ekibi Porto'yu iki maçta da (2-0, 1-0) yenerek çeyrek finale kalmıştı.

Sıradaki Haber
UEFA'dan 4 kulübe para cezası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz