Futbol

Karşınızda Dusan Tadic

06 Mart 2019 Çarşamba 09:33 - Son Güncelleme 06 Mart 2019 Çarşamba 11:06

Real Madrid'i yıkan isimlerin başında gelen Dusan Tadic, tekniği, şutları ve istikrarlı futboluyla göz dolduran bir isim.

Şampiyonlar Ligi’nde Ajax 2-1’lik yenilginin rövanşında deplasmanda Real Madrid’i 4-1 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. 

Santiago Bernabeu’da gençlerden oluşan kadrosuyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Ajax’ta Dusan Tadic zaferin baş mimarıydı.

Özellikle David Neres’in attığı golde mükemmel bir çalımla sıyrılarak harika bir ara pası bırakan Sırp futbolcu 64. dakikada da şahane bir gol kaydetti. Maç boyunca ‘ölümcül’ paslarıyla da rakibini dağıtan Tadic bir gol iki asistle maçın kahramanıydı.

Peki Ajax’ın bu ’10 numarası’ Tadic kim?

Tadic, 30 yaşında. Takımın en yaşlı ve tecrübeli isimlerinden biri. Futbola ülkesi Sırbistan’ın Vojvodina takımında başlayan Tadic, ilk yurt dışı deneyimini Hollanda’da yaşadı. 2010’da Groningen’e giden orta saha, iki sene sonra yaklaşık 7 milyon euroya Twente’ye geçti. Burada da iki yıla yakın bir süre kalan Tadic, 13 milyon euroya Premier Lig ekiplerinden Southampton’a imza attı.

Premier Lig’de takımının değişmez isimlerinden biri olan Tadic, 4 sene İngiliz kulüpte kaldı ve sezon başında Ajax’a imza attı. Ajax, Hollanda Ligi’nde ikinci sırada. Dusan Tadic de 17 maçta attığı 16 golle krallıkta ikinci sırada.

Sırp futbolcunun Şampiyonlar Ligi’nde de 6 golü var ve Litmanen'den sonra bir sezonda 6 gole ulaşan ilk isim. 

Tadic’in Ajax ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Real Madrid'e 'dev' şok! Ajax yerle bir etti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz